Potvrđeno: Skenderbeg 10 i kusur godina ne može u Evropu, a platiće i 1.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.03.18. | 17:53

Ono što je od suštinskog značaja u ovoj kazni UEFA, Skenderbeg nije kažnjen vremenski na 10 godina u smislu da mu kazna ide već od jeseni, već neće moći da igra Evropu u narednih 10 sezona u kojima to pravo stekne na osnovu plasmana u prvenstvu ili kupu Albanije

Navijači albanskog Skenderbega dobro će zapamtiti ovu sezonu i takmičenje u Ligi Evrope, jer je pitanje kada će njihov klub sledeći put nastupiti u nekom kontinentalnom takmičenju. Ono o čemu su pisali brojni evropski mediji pre par nedelja, dobilo je potvrdu u vidu zvaničnog dokumenta koji je objavio albanski portal Siri (Syri.net) - Skenderbeg je kažnjen zabranom igranja u Evropi na deset godina i novčano sa 1.000.000 evra zbog nameštanja utakmica.

Ono što je od suštinskog značaja u ovoj kazni UEFA, Skenderbeg nije kažnjen vremenski na 10 godina u smislu da mu kazna ide od jeseni, već neće moći da igra Evropu u narednih 10 sezona u kojima to pravo stekne na osnovu plasmana u prvenstvu ili kupu Albanije. 

Izabrane vesti

Odluku su doneli nadležni organi UEFA na sastanku koji je održan 21. marta, a očekuje se da je uskoro obelodani i na svom sajtu. Takođe, potvrdio ju je i predsednik Skenderbega Ardjan Takaj koji je bio i jedan od glavnih osumnjičenih za nečasne radnje. On je, uprkos svim utvrđenim činjenicama, ubeđen da će albanski klub uspeti da izdejstvuje smanjenje kazne.
“Bili smo već upoznati sa odlukom UEFA. Ali, i dalje tvrdim da smo nevini, čak i ako Sud za sportsku arbitražu potvrdi odluku UEFA, ići ćemo dalje, na federalni sud u Švajcarskoj. Navijačima Skenderbega poručujem - ne brinite, igraćemo kvalifikacije za Ligu šampiona sledeće sezone“, rekao je Takaj za sajt albanski Panorama.

Inače, u ovom trenutku, 10. kola pre kraja šampionata Albanije, Skenderbeg vodi na tabeli sa 15 bodova više od drugoplasiranog Kukešija.

Prema pravilima UEFA, predstavnici Skenderbega imaju pravo na žalbu na ovakvu odluku, a milionsku novčanu kaznu moraju da plate u roku od 90 dana.

Foto: Shutterstock


tagovi

Skenderbeg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara