Kristijan Borha (©Reuters)
Kristijan Borha (©Reuters)

Povratak u Brazil posle decenije: Primećeni Borhini vatrometi po Ekvadoru i Libertadoresu

Vreme čitanja: 1min | uto. 29.06.21. | 00:21

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde ide u Baiju

Kristijan Borha ima novi klub, osmi u karijeri. Igre u ekvadorskom LDU Kitu nisu prošle nezapaženo pa će nekadašnji špic Crvene zvezde u poznim igračkim godinama ponovo imati priliku da zaigra u brazilskoj Seriji A. Sada će obući dres Baije.

(3,10) Atletiko Gojanense (3,10) Bragantino (2,45)

Izabrane vesti

Debitantska sezona za velikana iz Kita bila je za zaborav, u narednoj 2019. je nagovestio buđenje, a u 2020. zavredio zvanje najboljeg strelca ekvadorske Serije A sa 24 gola. Aktuelnu takmičarsku godinu je startovao odlično sa šest pogodaka na 13 mečeva u domaćem prvenstvu, odnosno tri zatresene mreže na šest nastupa u Libertadoresu. Bio je strelac u porazu od bivšeg mu Flamenga, a sve to očigledno nije prošlo ispod radara čelnika Baije.

Tim koji je prošlu sezonu u Brazileirau završio na 14 mestu sa svega tri boda iznad zone ispadanja dobiće špica koji je u 111 nastupa za LDU postigao 48 i namestio 10 golova. Zapažene brojke imao je i svojevremeno na Marakani gde je na 54 utakmice upisao 17 golova i 14 asistencija.

Borha će u 34. godini života ponovo zaigrati u Brazilu gde je 2010. nastupao za Flamengo, a zatim i Kašas pre nego što je krenuo put Beograda. Njegov novi klub je vrlo zadovoljavajuće otvorio sezonu, sa 11 bodova iz sedam utakmica što mu je u ovom trenutku dovoljno za petu poziciju na tabeli.



tagovi

Kristijan BorhaBaija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara