Pozitivne vibracije iz svlačionice Srbije: Želimo dobar rezultat u Lisabonu

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.03.19. | 09:45

"Sazreli smo tokom Lige nacija i pokazali da možemo da igramo sa jakim protivnicima. Spremni dočekujemo utakmicu sa Portugalijom", poručuje Nemanja Maksimović

Utisak više nego pozitivan, samopouzdanje na izuzetno visokom nivou pred početak kvalifikacija sa Evropsko prvenstvo i meč sa Portugalijom na Lužu (20.45).

Orlovi su protiv Nemačke pokazali da nemaju nikakvog razloga da strahuju uoči okršaja sa selekcijom koju predvodi fantastični Kristijano Ronaldo.
"
U prvom poluvremenu smo stvorili veliki broj prilika i mogli smo da rešimo utakmicu. U nastavku su Nemci imali veću inicijativu što je i normalno, jer imaju veliki broj kvalitetnih igrača a imali su negativan rezultat. Pali smo u jednom trenutku, ali smo uspeli da se podignemo i sačuvamo pozitivan rezultat, ostanemo neporaženi protiv jedne veoma jake selekcije", kaže Nemanja Maksimović.

Izabrane vesti

Koliko ovakav rezultat protiv Nemačke znači za ekipu?
"
Pokazali smo sebi da možemo, videlo se to i u Ligi nacija kada je veliki broj mladih igrača dobio i iskoristio priliku. Sazreli smo tokom tog takmičenja i pokazali da možemo da igramo sa jakim protivnicima. Spremni dočekujemo utakmicu sa Portugalijom i želimo dobar rezultat u tom meču".

Spasio je vezista Hetafea čist pogodak kod pokušaja Gundogana.
"Nadao sam se da će da napravi međukorak i tako izgubi malo u vremenu, stigao sam do lopte i reagovao, srećan sam naravno zbog toga. Sada sve misli okrećemo ka Portugalu, želimo dobar start u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo", dodao je Maksimović.

DMITROVIĆ: Odbrane? To je moj posao

Marko Dmitrović je još jednom pokazao da je apsolutno zasluženo na golu nacionalnog tima.
"
Mogli smo i više, pogotovo u prvom delu, a mogli smo i da izgubimo bod, koji smo osvojili protiv jedne od najboljih selekcija na svetu. Bili smo egal u toku većeg dela utakmice, a rekao bih da je normalno da te jedna ovakva reprezentacija "stisne" u nekim trenucima i napravi problem, jer su zaista izuzetna selekcija. Mi smo odigrali dobru utakmicu i ovo je bila dobra priprema za ono što nas očekuje u Lisabonu. Svaka utakmica nam donosi neko novo iskustvo i uveren sam da ćemo iz meča u meč delovati sve bolje. A naravno da ćemo biti mnogo jači kada nam se vrate svi oni igrači koji trenutno nisu sa nama. Važno je naghlasiti da smo pokazali da možemo i protiv najboljih reprezentacija. Sada da se malo odmorimo, a onda pripremimo za mnogo važnu utakmicu u Portugalu".

Kako protiv Portugalije?
"Videlo se i protiv Nemačke, poveli smo, a mogli smo onda da postignemo još jedan ili dva gola i praktično zatvorimo utakmicu. Oni sigurno imaju neke mane, uradićemo analizu i spremiti se, gledaćemo da i mi iskoristimo svoje adute i prilike. Odbrane? To je moj posao", dodao je Marko Dmitrović.

Mijat Gaćinović je potvrdio dobru formu iz Bundeslige.
"Da li su Nemci bili favoriti? Naravno, pa oni su favoriti protiv 99 posto selekcija protiv kojih igraju. Odlična su ekipa, ali i nama je nedostajalo nekoliko važnih igrača. Dali smo rano gol, to nas je podiglo, imali smo još prilika, ali u nastavku su oni stvorili mnogo šansi i spasio nas je Dmitrović. Šteta zbog nekih akcija iz prvog poluvremena i propuštenih prilika, ali mislim da možemo da budemo zadovoljni", istakao je Mijat Gaćinović.

Foto: Star Sport, Reuters


tagovi

Marko DmitrovićNemanja MaksimovićMijat Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara