Poznati su finalisti za igrača godine: četiri ofanzivca, De Hea i štoper Barnlija!

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.05.18. | 13:59

Bira se najbolji u Premijer ligi

Premijer liga je objavila spisak nominovanih finalista u izboru za igrača godine.

Na spisku kandidata za igrača godine su šstorica fudbalera: Mohamed Salah (Liverpul), Hari Kejn (Totenhem), Kevin De Brujne (Mančester Siti), David De Hea (Mančester Junajted), Rahim Sterling (Mančester Siti) i Džejms Tarkovski (Barnli).

Izabrane vesti

Bez ikakve dileme, favoriti za osvajanje nagrade su prvi strelac lige Mohamed Salah i najbolji igrač šampionskog tima Kevin De Brujne. Neko od njih dvojice će skoro sigurno osvojiti laskavo priznanje. Očekivano, među nominovanima su se našli i najbolji golman lige Davide De Hea, kao i drugi strelac takmičenja Hari Kejna. Malo iznenađenje među nominovanima predstavlja Rahim Sterling, a veliko Džejms Tarkovski.

Sterling igra najbolju sezonu u karijeri i zabeležio je 18 golova uz 15 asistencija na 31 meču od kojih su neki bili ključni pa je tako zaslužio prednost u odnosu na Aguera, Sanea ili Davida Silvu.

Najveće iznenađenje je Branlijev štoper Tarkovski. Međutim, s obzirom da je Barnli najprijatnije iznenađenje sezone, da je posle Sitija i Junajteda primio najmanje golova u ligi, a da je Tarkovski bio ključni čovek odbrane, onda se ova nominacija može gledati i kao priznanje za sjajnu sezonu kompletne ekipe Šona Dajša. Tarkovski je u međuvremenu postao i reprezentativac Engleske.

Pobednika bira stručni žiri u čijem sastavu su pored ostalih Alan Širer, Tjeri Anri, Aleks Ferguson, Rio Ferdinand i drugi. Oni daju 90 odsto glasova dok preostalih 10 odsto glasova dolazi od strane navijača. Prošle sezone je najbolji bio Ngolo Kante iz Čelsija. Samo trojica igrača u istoriji su dva puta osvajali ovo priznanje: Kristijano Ronaldo, Tjeri Anri i Nemanja Vidić.

Novinovani su i kandidati za trenera godine: Pep Gvardiola (Mančester Siti), Jirgen Klop (Liverpul), Šon Dajš (Barnli), Kris Hjuton (Brajton), Roj Hodžson (Kristl Palas) i Rafa Benitez (Njukasl).

Pre dve nedelje su proglašeni najbolji u izboru Udruženja profesionalnih fudbalera, a tada je pobedio Mohamed Salah.

(FOTO: Action images)


tagovi

Džejms TarkovskiKevin de BrujneMohamed SalahRahim SterlingHari KejnDavid De HeaRoj HodžsonKris HjutonRafa BenitezŠon Dajš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara