Poznati su parovi trećeg kola i na kojih sedam Zvezda može u konačnom obračunu za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.08.18. | 08:01

Crveno-beli ako prođu Spartak Trnavu ne mogu na Jang Bojse, BATE Borisov, Karabag, Malme i Videoton

Seča favorita u kvalifikacijama za Ligu šampiona koju je započela Suduva u drugom kolu protiv APOEL-a se nastavila u trećem kolu. Ispali su Legija, Kluž, Šerif i Ludogorec.

Posle večerašnjih revanš mečeva drugog kola kvalifikacija, poznati su  svi parovi trećeg kola kvalifikacija u kojem će igrati i naš šampion Crvena zvezda. Već se zna da crveno-beli u narednoj rundi igraju protiv slovačkog Spartaka iz Trnave, ali od večeras je skraćen i spisak potencijalnih rivala Zvezde u plej-ofu. Podsetimo, ako Crvena zvezda eliminiše Slovake u narednoj rundi, plasiraće se u plej-of i poslednju rundu kvalifikacija za Ligu šampiona. Gde će u slučaju eliminacije imati zagarantovanu grupnu fazu Lige Evrope.

Izabrane vesti

Kao i u prethodna dva kola, crveno-beli će u ponedeljak na žrebu biti u grupi nenosilaca. I imaju sedam potencijalnih protivnika. To su holandski šampion PSV Ajndhoven koji se direktno uključuje u četvrtom kolu, kao i tri tima koji su prošli treće kolo kvalifikacija. Preostala tri potencijalna rivala Crvene zvezde su: pobednik dvomeča između Astane i zagrebačkog Dinama, pobednik dvomeča Red Bul Salcburg – Škendija i pobednik dvoboja Seltik – AEK. Na papiru, favoriti su Red Bul Salsburg, Seltik i Astana kao nosioci. Ali na terenu razlika nije velika. Možda je čak i nema...

Ono što je posle večerašnjih mečeva je definitivno da Zvezda ne može da ide na pobednike okršaja BATE Borisov – Karabag i Videoton – Malme, kao ni na Jang Bojse koji se direktno uključuju. Svi oni su poput Zvezde u grupi nenosilaca.

Ako Crvena zvezda bude eliminisana od Spartaka, ostaje joj plej-of za Ligu Evrope u kojem je nosilac i može da igra protiv prilično slabijih rivala.

PAROVI TREĆEG KOLA KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA
Staza šampiona

Seltik (Škotska) – AEK (Grčka)
Crvena zvezda (Srbija) – Spartak Trnava (Slovačka)
Karabag (Azerbejdžan) – BATE Borisov (Belorusija)
Astana (Kazahstan) – Dinamo Zagreb (Hrvatska)
Red Bul Salcburg (Austrija) – Škendija (Makedonija)
Malme (Švedska) – Videoton (Mađarska)

Staza nešampiona
Slavija (Češka) – Dinamo (Ukrajina)
Benfika (Portugalija) – Fenerbahče (Turska)
PAOK (Grčka) – Spartak (Rusija)
Standard (Belgija) – Ajaks (Holandija)

*Prvi mečevi se igraju 7. i 8. avgusta, a revanši 14. avgusta. Prvo su napisani timovi koji su u prvim mečevima domaćini 


tagovi

žreb za ligu šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara