Pravnici šampioni sveta

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.11.18. | 21:10

Futsaleri iz Beograda dominirali u Barseloni

Univerzitetska reprezentacija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu osvojila je Svetsko interuniverzitetsko prvenstvo u futsalu u Barseloni. U konkurenciji 36 univerziteta sirom sveta, selekcija Pravnog fakulteta je nadmoćno osvojila zlatnu medalju savladavši sve protivnike uz gol razliku 32:6!

Pred pravnicima redom su u grupi padali univerziteti iz Libana, Ceske i Francuske. Na putu do zlata su, potom, savladane selekcije iz Katara, Engleske, Rusije da bi, najzad, u finalu pred pravnicima morali da se poklone futsaleri iz Madjarske.

Izabrane vesti

Selektor futsal selekcije Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Vladimir Vuletić, ne krije oduševljenje:
“Ovo je najveći trijumf ove talentovane i sjajne generacije Pravnog fakulteta koju imam cast da predvodim. Podsecam da je Pravni fakultet sampion Lige Univerziteta u Beogradu, da ovi momci cine okosnicu futsal reprezentacije Univerziteta u Beogradu, univerzitetskog sampiona Srbije i petoplasirane reprezentacije sa Evropskih univerzitetskig igara u Koimbri. U vremenu kada postoji evidentna kriza univerzitetskog sporta, ovo je dokaz da se predanim i pozrtvovanim radom mogu dosegnuti neslucene visine. Zelim ovom prilikom da se zahvalim Pravnom fakultetu, FK Partizan i Fudbalskom savezu Srbije, koji su presudno omogucili da ova izuzetna generacija dobije priliku da postane svetski univerzitetski sampion!”

Predsednik Sportskog drustva Victoria Pravnog fakulteta i dugogodišnji kapiten, Nikola Ristanovic ističe:
“Veliki rad nosi velike rezultate a mi smo pokazali koliko je zajednistvo i medjusobno poverenje vazna stvar u sportu. Mi uvek verujemo u sebe, gajimo pobednicki mentalitet u gotovo da nema ekipe koja se u mentalnom pristupu utakmici može porediti sa nama. Pravni fakultet je dao Srbiji dva reprezentativca u futsalu, Nikolu Matijevića i Strahinju Petrova  a to recito govori sa kakvim entuzijazmom i zeljom mi branimo boje naseg fakulteta i nase države!”

Osvajaci zlatne medalje i velikog trofeja Svetskog InterUniverzitetskog sampionata su: Marko Badovinac, Nikola Ristanović, Strahinja Petrov, Filip Minić, Srđan Brkić, Dušan Majstorović sa Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, Jovan Ristanovic, Aleksandar Fric, Dušan Panić, Ognjen Radović, Strahinja Pajčin, Marko Lazić i Marko Milićević.


tagovi

futsalVladimir Vuletić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara