Preko Brede iz Mančester Sitija u PSV Ajndhoven

Vreme čitanja: 1min | pet. 15.06.18. | 14:19

Građani prodali mladog fudbalera koji nije imao mesta kod njih

Mančester Siti daje na desetine miliona evra na kupovine igrača, ali na retko kome od onji napravi profit i zaradi od njihove prodaje. Ipak, zato je tu plejada talentovanih mladića dovedenih sa svih krajvea sveta koje Građani drže na pozajmicama širom Evrope, razvijaju ih i onda prodaju.

Jedan od njih je Hose Anhel Esmoris Tasend, poznatiji kao Angelinjo. Levi bek Mančester Sitija je danas prodat PSV Ajndhovenu za 3.000.000 evra i potpisao je petogodišnji ugovor sa holandskim šampionima.

Izabrane vesti

U Siti je došao iz La Korunje besplatno kao 15-godišnji mladić, igrao za mlađe selekcije, a onda se razvijao u Sitijevim zvaničnim i nezvaničnim filijalama. Igrao je za Njujork Siti, Đironu, Majorku i u prošloj sezoni NAC Bredu.  Tu su ga i primetili ljudi iz PSV Ajndhovena...

Angelinjo ima 21 godinu i na mestu levog beka će zameniti Džošuu Breneta koji je bio starter u prethodnoj sezoni ali je prešao u Hofenhajm za 5.000.000 evra.

Inače, u Bredi će naredne sezone kao pozajmljen fudbaler Mančester Sitija igrati i donedavni Zvezdin fudbaler Luka Ilić.


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Angelinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara