Prelep gest! Fjorentina se odužila pokojnom Astoriju

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.03.18. | 16:51

Još jedno posthumno priznanje kapitenu Viole

Fjorentina će preimenovati trening kamp u čast pokojnog kapitena Davidea Astorija, koji je početkom marta iznenada preminuo u 31. godini.

Astori, koji je zabeležio 289 nastupa u Seriji A tokom deset sezona i 14 utakmica u dresu selekcije Italije, preminuo je u snu u hotelskoj sobi od posledica srčanog udara uoči utakmice sa Udinezeom.

Izabrane vesti

Predsednik Viole Mario Konjini izjavio je tamošnjim medijima da će se trening centar od sada zvati "Centro Sportivo Davide Astori".
"Doneli smo tu odluku jer je taj trening centar bio njegov dom. Svakoga dana je dolazio na treninge, a i slobodno vreme je sa porodicom često provodio ovde. Osećamo da je ovo način da mu se časno odužimo za sve i preimenovaćemo mu ime čim pre", izjavio je Konjini

Smrt iskusnog defanzivca izazvala je šok u Italiji, a hiljade navijača su zajedno sa fudbalerima došle na njegovu sahranu 8. marta.

Fjorentina je već povukla iz upotrebe dres sa brojem 13, a iza Astorija je ostala devojka Frančeska Fioreti i njihova dvogodišnja ćerkica Vitorija.

Foto: Action Images


tagovi

Davide Astori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara