Mateo Salvini
Mateo Salvini

Vicepremijer Salvini umislio da sve zna, Gatuzo ga spustio: Misli ti o problemima u zemlji, ne ćaskaj o Milanu

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.11.18. | 10:05

Verbalni rat trenera Rosonera i jednog od najmnoćnijih političara Italije

Valjda je to tako kad uzmeš vlast u ruke, pa pomisliš da si najpametniji na svetu. A i lako je posle ovakve utakmice. Lacio je bio blagi favorit na domaćem terenu, Milan je ispustio pobedu duboko u sudijskoj nadoknadi. Navijači oba kluba verovatno su psovali po kućama. Političar populista dobro je naučen da oseti taj trenutak. Zamenik italijanskog premijera i ministar policije Mateo Salvini stoga je rešio da ubere koji politički poen predstavljajući se kao fudbalski stručnjak koji zna bolje od Đenara Gatuza i Simonea Inzagija.

Nije da oni ne zaslužuju kritku ponekad, ali zamenik predsednika Vlade morao bi da se uzdrži od takvih komentara. Pa nek je i osvedočeni navijač Rosonera.
Gatuzo je tvrdoglav kao mazga“, počeo je Salvini izlaganje u emisiji Top Kalčo 24 nakon što je sa tribina odgledao remi Lacija i Milana (1:1).
Kad daš gol u ovako komplikovanoj utakici normalno je da ćeš da spustiš ritam. Šta je Gatuzo čekao sa izmenama, produžetke? Imali smo barem trojicu isrcpljenih igrača po jakom pljusku i blatnjavom terenu. Može li neko da mi objasni Gatuzovu tvrdoglavost? U poslednjih 10 minuta uvedi dvojicu ili trojicu igrača koji mogu da trče. Uvedi Samua Kastiljeha umesto Fabija Borinija, on je sporiji od moje babe. Jeste li videli kontranapad Suso – Patrik Kutrone? Pa oni su se jadnici raspali. Da je tu bio neko sa svežim nogama bolje bi iskontrolisao situaciju. Ne treba da budeš iskusan trener da bi to uvideo. To je video svaki navijač koji je gledao meč kod kuće dok je spremao pastu“, sipao je Salvini kritike na Gatuzov račun.

Izabrane vesti

Đenaro Gatuzo

Sve čovek zna ili se bar tako predstavlja što i ne treba da čudi, s obzirom da važi za priličnog demagoga.
Ne znam da li će se Zlatan Ibrahimović vratiti. Sad imaš Kutronea i govoriš mu da stoji tamo potpuno izolovan, šta će tu da se promeni? Milanovi problemi leže u vezi i odbrani. Kad sam danas video odbranu sa trojicom pozadi počeo sam da se molim“.

Oštre reči nisu zaobišle ni Inzagija, koji je isključen odmah posle izjednačenja.
Celo drugo poluvreme se ponašao kao šoumen i nervirao (predsednika Lacija Klaudija) Lotita pored mene. Nije izgledao srećan, ali neću da diram u dinamiku drugih klubova“, rekao je Salvini kome na maski telefona piše: “I ja sam za Salvinija.

Znamo ko više nije za Salvinija. Đenaro Gatuzo lično. Kad su mu novinari na konferenciji za novinare prepričali šta je sve Salvini rekao, Gatuzo se nije libio da jednom od najmoćnijih političara u Italiji sve saspe u lice.
Molim Salvinija da misli o politici pre nego o fudbalu, s obzirom na toliko ogromnih problema koje imamo u Italiji. Izludim kad vidim sa čim sve treba da se izborimo dok Salvini ćaska o Milanu. Priča on takve stvari već neko vreme, prvo je kritikova Gonzala Iguaina, sada se žali na moje izmene. Kao državljanin Italije i ja bih imao štošta da kažem o Salvinijevom poslu“, uzvratio je Gatuzo.

Šah-mat.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Đenaro Gatuzo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara