Preokret?! Mbape nije na prodaju, Nejmar možda i jeste...

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.07.18. | 12:19

Promena raspoloženja u Pari Sen Žermenu

Pojedini mediji u Evropi jutros donose vest da je u Pari Sen Žermenu došlo do promene klime i da francuski klub ne smatra više Nejmara nedodirljivim.

Posle sjajno odigranog Mundijala, Kilijan Mbape se profiliše kao prva zvezda francuskog fudbala. Katarski vlasnici sada smatraju Mbapea igračem oko kojeg treba pravitri budućnost kluba. Nejmar u mnogim stvarima nije ispunio očekivanja i pored njegovog imena više ne stoji etiketa „nije na prodaju“.  

Izabrane vesti

Nejmar navodno trenutno samo od prodaje čuva samo Naser Al Kelaifi koji ne može tek tako da ga proda godinu dana posle velikog transfera iz Barsleone kada je ostavrio i neku vrstu lične pobede nad Kataloncima. Ipak, uloženi novac u Nejmara nije opravdan u prvoj sezoni. Sportski direktor Enrike ne deli Al Kelaifijev stav i može da zamisli prodaju Nejmara koja bi klubu olabavila stege finansijskog fer-pleja i otvorila prostor za neke druge kupovine. Navodno bi bitnu ulogu trebalo da im i Tomas Tuhel. Nemac se još nije susreo sa Nejmarom, ali se naslušao svakakvih priča i već zna da bi Brazilac mogao da bude tempirana bomba u svlačionici.

Ovo je jako bitan signal za Real Madrid koji je Nejmara označio kao prvu zamenu za Kristijana Ronalda, ali je PSĆ bio nepopustljiv u stavu da Brazilac nije na prodaju. Sada je sve manje ljudi u klubu koji smatraju da je Nejmar nedodirljiv i isto tako veruju da ekipu treba praviti oko Mbapea. Pogotovo što bi Brazilac ljubomorom prema maldom Francuzu mogao da rasturi svlačionicu.

Naravno, ako dođe do situacija da Nejmar bude stavljen na prodaju, PSŽ će zahtevati više novca od onih 222.000.000 evra koje su platili Barseloni letos za njega. Ali na to su u Realu spremni i nadaju se da mogu da započnu pregovore sa Svecima tokom kojih bi pregovarali o ceni.

(FOTO: Action images)


tagovi

NejmarKilijan EmbapeLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara