Presek stanja na pijaci i potera za rekordom od 1,4 milijarde

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.08.18. | 10:51

Ulazimo u finiš...

Foto finiš u Engleskoj! 

Do kraja prelaznog roka ima nešto više od šest sati i sva je prilika da bismo ovog leta mogli da srušimo rekord po količini uloženog novca. Bez obzira na to što ovosezonska pijaca traje značajno kraće od prethodnih, stvorili su se uslovi da cifra od 1,4 milijarde funti bude premašena. Upravo toliko potrošilo je 20 elitnih engleskih klubova proteklog leta. Do ovog trenutka Englezi su negde na 1,2 milijarde. dakle, "fali" nam još od 200.000.000 evra. Ni mala ni prevelika suma, pogotovo kada govorimo o Englezima.

Izabrane vesti

U ranim jutarnjim časovima oficijalno je završen samo jedan posao - Danijel Arzani u Mančester Siti - ali nema sumnje da je to bilo samo lagano zagrevanje. Svi čekamo da vidimo šta će u finišu uraditi Žoze Murinjo koji pre svega traga za štoperom, ali mogao bi da nas iznenadi i Totenhem, pošto do sada niti je šta pazario niti prodao. 

Čekamo i Nabila Fekira - videćemo, Liverpul ili Čelsi - čiji transfer neće biti ispod 70.000.000, a to bi značilo skoro polovinu "tražene" sume i ujedni pola obavljenog posla u ganjanju novog rekorda. Nikako ne treba zanemariti ni one manje klubove. Fulam bi tako mogao do kraja dana da spiska i do 50.000.000, a tu su i Everton, Njukasl, Vest Hem...  

Dok čekamo rasplet pogledajmo koliko je koji klub Premijer lige do ovog trena potrošio i zaradio, kao i profit ili minus za ovo leto. Zanimljivo, u plusu su samo četiri kluba: Totenhem, Lester, Votford i Njukasl.


tagovi

Premijer ligaLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara