PreVAReni za 14 sekundi: Mitru poništen gol, izvlačile se linije, oglasio se i Majkl Oven, Fulam je mogao bolje da prođe na Enfildu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.11.18. | 14:50

Kontroverzna odluka sudija koštala tim Slaviše Jokanovića prednosti, posle čega je Liverpul slavio 2:0

Nisu prošla ni 24 sata otkako je Mark Hjuz zakukao za VAR-om, a da je video-tehnologija potrebna Premijer ligi kao hleb potvrdila je uvodna utakmica nedeljnog programa 12. kola, pošto je Fulam na Enfildu slomljen na način koji je u najmanju ruku diskutabilan. Jeste Liverpul izvidao beogradske rane pobedom (2:0), mada je ona ostala u senci vodećeg gola, pošto je horor sa Marakane lako mogao da se nastavi na kultnom stadionu u gradu Bitlsa.

Postigao ga je Mohamed Salah, međutim, sve što mu je prethodilo ostavlja širok prostor za polemiku. Po dva osnova. Najpre je na centaršut Tima Kernija naš Aleksandar Mitrović zakucao loptu glavom u mrežu i, činilo se, nagovestio senzaciju, međutim... Pomoćni sudija ispod zapadne tribine, Adrijan Holms je digao zastavicu signalizirajući ofsajd, mada ponovljeni snimak i povlačenje linija po društvenim mrežama, kao u srpskom večitom derbiju, nisu dovoljni da pokažu daje u pravu.

Izabrane vesti

Razlog je položaja tela Endrjua Robertsona, poslednjeg čoveka domaće odbrane, s tim da valja naglasiti da Andre Širle i Rajan Sesenjon ne utiču na igru. Prema tome, Fulam je oštećen.

Jer, gleda se Mitrović. Posmatra ga i nekadašnji špic engleske reprezenatcije Majkl Oven, stručni konsultant u jednoj TV emisiji, pa ukazuje i još jedan detalj:
Ako ćemo da se držimo propisa, Mitrović jeste bio u nedozvoljenoj poziciji, međutim, kad već tumačimo knjiški onda moramo reći da lopta nije mirovala u situaciji kad ju je Alison vratio u igru“.

Učinio je to Brazilac munjevito. Pas na stranu za Aleksander Trenta Arnolda, bek Crvenih napred za Salaha, a Egipćanin je nemilosrdan i samo 14 sekundi posle poništenog gola Mitrovića dok su igrači Fulama žalili za njim – jednom od najboljih kontri sezone, završava akciju koja je timu Jirgena Klopa donela prednost u 41. minutu.

Zasluženu, jer je Liverpul bolji. Individualno i ekipno. Imao je šanse i pre toga, bio u boljem ritmu nago protiv Crvene zvezde, ali daleko od toga da tim Slaviše Jokanovića nije imao šta da ponudi. Naprotiv. Ostao je Fulam veran stilu da napada, makar ga to koštalo. Imao je Mitrović pre poništenog gola jednu priliku, ali je nedovoljno jako pucao po zemlji, malo pre toga spustio loptu Rajanu Sesinjonu, a talentovani Englez izbio sam pred Alisona i obrukao se...

A kad autsajder ne iskoristi šanse na Enfildu može da računa da će biti kažnjen.

Pogotovo što je Liverpulu vođstvo omogućilo da uđe u komfornu zonu i igra opuštenije, dalo se to primetiti po izlasku iz svlačionice, kad je na centaršut Endrjua Robertsona Džerdan Šaćiri pokazao koliko je važan Klopu, pošto je u poslednjih šest utakmica, u svim takmičenjima, dao dva i namestio tri gola.

Na taj način bodovi su ostali na Enfildu, Fulam je do kraja pokušavao da postigne počasni gol. Opet je Mitrović bio blizu. Nije mu se dalo, pa je Slaviša Jokanović pretrpeo šesti vezani prvenstveni poraz, a seriju mečeva bez slavlja produžio na devet, zbog čega je zakucan na poslednje mesto na tabeli.

ENGLESKA 1 - 12. KOLO:

Subota

Kardif - Brajton 2:1 (1:1)
/Paterson 28, Bamba 90 - Dank 6/

Sautempton - Votford 1:1 (1:0)
/Gabijadini 20 - Holebas 8/

Lester - Barnli 0:0

Njukasl - Bornmut  2:1 (2:1)
/Rondon 7, 40 - Lerma 45+6/

Hadersfild - Vest Hem 1:1 (1:0)
/Pričard 6 - Anderson 75/

Kristal Palas - Totenhem 0:1 (0:0)
/Fojt 66/

Nedelja

Liverpul – Fulam 2:0 (1:0)
/Salah 41, Šaćiri 53/

15.15:  (1,42) Čelsi  (4,60)  Everton (7,50) 
17.30.  (1,45) Mančester Siti  (4,50)  Mančester Junajted (7,00) 
17.30:  (1,60) Arsenal  (4,00)  Vulverhempton (5,70) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

FOTO: Action images


tagovi

LiverpulAleksandar MitrovićVAR tehnologija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara