Remzi i Velbek su se ipak radovali
Remzi i Velbek su se ipak radovali

Preživeli, ali su visili nad liticom! Venger se preznojio u hladnoj Moskvi, Oblak sprečio udare gromova u Lisabonu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.04.18. | 23:07

Na pomolu bila dva velika iznenađenja, ali su put do polufinala Lige Evrope kroz iglene uši pronašli i Arsenal i Atletiko Madrid

Arsenal i Atletiko Madrid su u polufinalu, ali ni Arsen Venger, ni Dijego Simeone nisu verovali da će taj poduhvat biti ovako težak nakon sigurnih pobeda u prvim utakmicama četvrfinala Lige Evrope. Tobdžijama je tri gola prednosti iz prve utakmice ipak bilo dovoljno, iako je CSKA na 2:0 propustio nekoliko velikih šansi, ali je na kraju kažnjen za promašaje (2:2). Madriđani večeras moraju da zahvale Janu Oblaku, koji je sa nekoliko čudesnih intervencija poništio očajnu igru svog tima. Atletiko će večerašnje izdanje na stadionu Žoze Alvalade morati što pre da zaboravi ukoliko želi do trofeja (0:1).

Viktoru Gončarenku se isplatila hrabrost. CSKA je poveo golom Čalova u finišu prvog poluvremena, a kada je Nababkin s početka drugog poluvremena duplirao vođstvo domaćina voda je bila u ušima gostujućeg sastava, na čijem golu je stajao nikad nesigurniji Peter Čeh.

Izabrane vesti

Šanse domaćina u nastavku drugog poluvremena su se ređale kao na traci. Samo tri minuta nakon drugog gola (53. minut) umalo je iz slobodnog udarca pogodio Golovin, dok je u 70. minutu strašan udarac Sergeja Ignaševiča prohujao tik pored stative. To je ipak bilo previše promašaja za domaćina, pa je ubrzo usledio odgovor sa druge strane. Eleni je sjajno proigrao Velbeka, a ovaj rutinski matirao nemonog Akinfejeva.

CSKA je i nakon tog primljenog pogotka na sve načine pokušavao da dođe do trećeg pogotka koji bi utakmici ponovo doneo pravu dramu. Ipak nije uspeo, ali se herojski oprostio od drugog po kvalitetu takmičenja na Starom kontinentu, bez obzira na to što je Remzi u poslednjim trenucima uspeo da izjednači rezultat.

Atletiko je potpuno van meča bio više od sat vremena igre. Sporting je bio odlučan, energičan i žustar, uporebio je sve adute koje inače krase njegovog protivnika, pa je u igri za produžetke bio sve do poslednjeg trenutka utakmice.

Fredi Montero je takvu igru domaćina krunisao u 28. minutu nakon odličnog dodavanja Bruna Fernandesa. Domaćin je i ranije mogao do gola, ali je jan Oblak u 11. minutu iskoristio svoje natprirodne moći i na neverovatan način sprečio pogodak Koatesa.

Pogodak Montera uneo je dodatan adrenalin u redove ekipe Žorža Žesusa, koja je još žešće napala potpuno neprepoznatljivi sastav Dijega Simeonea. Ipak, promašaji Brajana Ruiza, Želsona Martinsa i Fredija Montera značajno su umorili Sporting, pa su se gosti trgli u poslednjih pola sata i mogli do izjednačenja. Dve najveće prilike u završnici meča imao je Antoan Grizman, ali Jorgandžije jednostavno nisu zaslužile da večeras zatresu mrežu rivala.

Liga Evrope, revanš mečevi

Olimpik Marselj - RB Lajpcig 5:2 (3:1) /prvi meč 0:1/
/Ilsanker 6ag, Sar 9, Tovan 38, Paje 60 - Bruma 2, Ogustin 55/

CSKA Moskva - Arsenal 2:2 (1:0) /prvi meč 1:4/
/Čalov 39, Nababkin 50 - Velbek 75, Remzi 90+2/

RB Salcburg - Lacio 4:1 (0:0) /prvi meč 2:4/
/Dabur 56, Haidara 72, Hvang 74, Lajner 76 - Imobile 55/

Sporting - Atletiko Madrid 1:0 (1:0) /prvi meč 0:2/
/Montero 28/

Foto: Action images


tagovi

Dani Velbek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara