""
""

Prigrevica neće u Prvu ligu, TSC već 2018. u Superligi?

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.06.17. | 08:31

Prečicom do promocije - ništa neobično za naše podneblje...

Nije neuobičajeno za naša prilike da klub kroz takmičenje izbori učešće u višem rangu, a onda administrativnim putem, ili kako se to obično kaže za zelenim stolom, odustane od istog! Takvu situaciju imamo i ove godine. Najavljeno - učinjeno, Bratstvo iz Prigrevice neće se naredne sezone takmičiti u Prvoj ligi Srbije.

Izabrane vesti

Kako piše Sportski žurnal čelnici prvaka Srpske lige - Vojvodina obavestili su Fudbalski savez Vojvodine da zbog finansijskih problema, infrastrukture i Pravilnika o stručno-pedagiškom radu, odustaju od takmičenja u drugom rangu. 

Pravilnik u ovakvim slučajevima nalaže da se mesto u ligi ponudi drugoplasiranom timu iz prethodne sezone, što je u ovom slučaju Omladinac iz Novih Banovaca, ali kako ni ovaj tim nema uslove za takmičenje u PLS, pozivnica je otišla na adresu trećeplasiranog koji je, konačno - prihvatio ponudu. Radi se o klubu iz Bačke Topole, TSC-u.   

TSC je već dostavio dokaze da ispunjava sve uslove za takmičenje u višem rangu, pa je sada preostalo samo da Izvršni odbor FSS verifikuje predlog FSV.  

Podsećamo, TSC je pre nekoliko dana predstavio ozbiljan projekat u kojem učestvuje i Fudbalski savez Mađarske i u koji će navodno biti uloženo 9.500.000 evra. Za sada možemo samo da konstatujemo da im nije loše krenulo. Teoretski, TSC bi već 2018. mogao da proslavi ulazak i u Superligu...


tagovi

PLSPrva liga SrbijeSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara