Prijović o Bordou i Sportingu: Nije pao dogovor oko obeštećenja, sada želim titulu sa PAOK-om

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.09.18. | 15:13

Odlični napadač o dešavanjima na tržištu, ali i predstojećim mečevima u dresu nacionalnog tima

Reprezentacija Srbije odrađuje poslednje pripreme za start Lige nacija i prvi meč sa Litvanijom (petak 20.45). Orlovi u četvrtak od 10 časova odlaze u Viiljnus, a jedan od igrača koji su u najboljoj formi od početka sezone je odlični napadač PAOK-a Aleksandar Prijović.

On se kao i svaki put posebno raduje okupljanju nacionalnog tima.
"Definitivno sam srećan što sam došao da igram za moju reprezentaciju, moju naciju. Svi smo motivisani da ostvarimo dobar start, zabeležimo pobede u obe utakmice i budemo prvi u grupi što nam je cilj. Daćemo i sada maksimum, očekujemo dobru igru i pozitivne rezultate", rekao Prijović.

Izabrane vesti

Nove igrače očekuje period privikavanja.
"Mislim da će novi igrači brzo da se uklope. I ja sam se brzo uklopio, pomogli su mi saigrači maksimalno. Tako će biti i sada. Važno je da svi zajedno učinimo sve kako bi ostvarili dobre rezultate. Poznajemo Litvance, gledali smo video, biće još analize...".

Ko će biti teži rival, Rumunija ili Crna Gor?
"Meč sa Crnom Gorom biće svakako derbi. Po kvalitetu Rumuni su slični Crnogorcima. Važno je da gledamo sebe i mi budemo spremni, jer nas očekuju teške utakmice".

Teško je proceniti koliku će podršku imati nacionalni tim na utakmici sa Rumunijom u ponedeljak u Humskoj.
"Prvo gledamo Litvaniju, ali nadam se da će biti dosta navijača koji će biti uz svoju reprezentaciju. U poslednjoj utakmici kvalifikacija za Mundijal protiv Gruzije imali smo fantastičnu podršku, zaista ambijent je bio fenomenalan. I sada želimo što punije tribine, a na nama je da budemo na visini zadatka".

Konkurencija u napadu je i ovoga puta izuzetno jaka.
"Svako očekuje da će da igra, a svi smo tu da budemo u službi tima i reprezentacije. Važno je da budem spreman, a ukoliko budem imao minutažu, na meni je da je iskoristim".

Letos nije promenio sredinu, iako je bilo dosta zainteresovanih klubova.
"Bilo je priče oko prelaska u Sporting ili Bordo, ali klubovi se nisu dogovorili oko obeštećenja. Ostao sam u Paoku sa kojim želim da osvojim titulu", rekao je Aleksandar Prijović.

Uroš Spajić je standardan u Krasnodaru, došao je raspoložen među Orlove…
"Osećaj je super, uvek je tako kada smo na okupu u reprezentaciji. Ulazimo u ove utakmice sa velikim ambicijama, na papiru smo favoriti i želimo da ostvarimo dobre rezultate", ne ostavlja dilemu Uroš Spajić.

Novi igrači, nema nekih iskusnijih koji su bili u Rusiji…
"Nije moje da komentarišem ko je pozvan ili nije, a svi igrači koji su ovde imaju kvalitet i nisu slučajno u reprezentaciji".

Na otvaranju Lige nacija meč sa Litvanijom.
"Tvda ekipa, nezgodni su na svom terenu, dosta su visoki , ali mi smo favoriti,uostalom kao i u meču sa Rumunijom. Mislim da su oni promenili selektora, nisam siguran. Imao sam Rumune za saigrače u Anderlehtu. O Crnoj Gori sada ne razmišljam, bitno je da pobedimo Litvaniju i idemo postepeno".

Ima igrača koji smatraju da bi Srbija trebalo da ostvari sve pobede u grupi…
"Zašto da ne, treba doro da se spremimo, ne bojimo se nikoga i onda na terenu pokažemo da smo najbolji".

Posle Francuske i Belgije, uspedio je transfer u Rusiji.
"Zadovoljan sam u Krasnodaru, sve super funkcioniše, zadovoljan sam i svojom formom. Deluje mi da je ruska liga jače od belgijske, ali dosta toga je drugačije. Uglavnom mislim da sam napravio korak napred u karijeri. Zvezda? Uspeh veliki. Drago mi je naravno, čestitao sam", rekao je defanzivac Krasnodara, Uroš Spajić.

Foto: Star Sport


tagovi

Aleksandar Prijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara