©Reuters
©Reuters

Prinudno igrao kao štoper, pogodio kao rasni strelac: Darmijan slomio Atalantu i odveo Inter u polufinale Kupa Italije

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.23. | 23:08

Odlična reakcija iskusnog defanzivca odlučila četvrfinalni okršaj u Milanu - 1:0

Sigurno nije bio veliki broj navijača Intera koji su se obradovali kada su videli izgled poslednje linije tima ekipe Simonea Inzagija u večerašnjem meču četvrtfinala Kupa Italije protiv Atalante, ali je mladi strateg napravio pun pogodak. Štoperska trojka Darmijan-De Fraj-Ačerbi ne samo da je odradila dobar posao, već je Mateo Darmijan bio strelac pobedonosnog gola na utakmici u 57. minutu - 1:0 (0:0).

Bivši prvotimac Milana i Mančester Junajteda prinudno je zaigrao na mestu desnog štopera, ali je u odlučujućem trenutku utakmice bio na pravom mestu, na ivici kazenog prostora Atalante, gde je sačekao loptu od Lautara Martineza, a onda iz okreta levom nogom pogodio donji levi ugao gola nemoćnog Huana Musa.

Izabrane vesti

Atalanta je ovu utakmicu dočekala u sjajnoj seriji rezultata u 2023. godini, ali danas nije ličila na taj isti tim, koji je uspeo da se probije na četvrto mesto Serije A. Sastav Đan Pjera Gasperinija je bio potpuno inferioran, imao je nekoliko prilika i samo jednom pogodio okvir gola na kom je stajao Andre Onana.

Ni Inter nije blistao, ali je bio direktniji i konketniji na samom terenu, a onda i odgovoran kada je trebalo zatvoriti put ka svom golu.

Gasperini je probao da razmrda ekipu brojnim izmenama, na terenu su se našli Lukman i Hojlund, a kasnije i Ederson i Murijel. Poslednji adut je bio Brendon Sopi, sa kojim je iskusni strateg pokušao da dobije dodatno na energiji, ali ništa nije dalo konkretan rezultat.

Inter je napravio idealnu uvertiru derbija sa Milanom koji je na programu u nedelju, a u polufinalu ga čeka još jedan derbi, pošto igra sa pobednikom meča između Juventusa i Lacija.

TALIJA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak

Inter - Atalanta 1:0 (0:0)

/Darmijan 57/

Sreda

18.00: (2,15) Fjorentina (3,25) Torino (3,60)

21.00: (1,42) Roma (4,50) Kremoneze (8,00)

Četvrtak

21.00: (2,15) Juventus (3,35) Lacio (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup ItalijeMateo Darmijan

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara