Proključao vulkan u Solunu! PAOK od 0:2 do pobede, Prijović nemilosrdan, Spartaku ne pomaže ni penal (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.08.18. | 21:04

Solunski crno-beli napravili korak ka plej-ofu Lige šampiona

Kakav fudbal u Solunu! Svega je bilo u duelu PAOK-a i moskovskog Spartaka – golova, među njima i Aleksandra Prijovića penala, odbrana, kartona, nekoliko situacija na ivici tuče, pakla na tribinama i epilog svega – solunski klub nosi pobedu od 3:2 u Rusiju na revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Delovalo je da će ovo biti tužno evropsko veče za navijače solunskog kluba, ali je PAOK definitivno pokazao da ima kvalitet i da bi ove sezone možda stvarno mogao da napravi istorijski rezultat i plasira se u Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Crno-beli su sa pred krcatim tribinama stadiona Tumba vratili iz mrtvih, pošto su već posle 17 minuta gubili sa 2:0 i delovalo je kao da ne znaju gde se nalaze. Kao da su ih sputala velika očekivanja i ta atmosfera.

Ali, do kraja poluvremena je PAOK potpuno okrenuo celu situaciju u svoju korist, a Tumba je proključao kao Vulkan i u tim trenucima ga verovatno ne bi ohladila ni sva morska voda iz Solunskog zaliva.

Igrao se sedmi minut kada je Spartak došao u vođstvo, praktično posle prve ozbiljnije akcije na utakmici. Roman Zobnin je uposlio Ivelina Popova na ivici kaznenog prostora, a ovaj sa 16 metara neometan savladao golmana Pacalakisa.

Deset minuta kasnije Spartak je bio praktično u predvorju plej-ofa za Ligu šampiona. Ili se barem tako činilo. Kvinsi Promes je šutirao sa 20-ak metara, lopta je zakačila jednog od defanzivaca PAOK-a i uhvatila Pacalakisa na pogrešnoj nozi. Lopta se od prečke odbila iza linije, golman domaćih je izbio u polje, ali je sudija sa pravom pokazao na centar.

Tek posle ovog pogotka se PAOK probudio i nije mu preostalo ništa drugo nego da krene na sve ili ništa. I u 28. minutu, Zobnin je napravio penal zbog igranja rukom. Siguran izvođač sa bele tačke bio je Prijović. To mu je treći gol na tri meča u kvalifikacijama za Ligu šampiona.  

I probio je PAOK led. A nakon toga sve je počelo da se trese na stadionu u Solunu. Taj pritisak domaćin je iskoristio i u 37. minutu Leo Matos je proigrao Dimitriosa Limniosa koji je pomalo nespretno, ali ipak dovoljno precizno zahvatio loptu.  

Ali, tu nije bio kraj uzbuđenjima. O ne! Minut pre kraja prvog poluvremena Matos je promešao odbranu Spartaka po desnom krilu i zavrnuo loptu na peterac gde ju je spremno dočekao Dimitris Pelkas i zakucao u mrežu za totalni preokret i delirijum domaćih navijača.

U drugom poluvremenu Spartak je uspostavio opet ravnotežu, a najbolju priliku za izjednačenje gosti su propustili u 71. minutu, kada je Pacalakis odbranio penal Promesu, tako što je rukom zakačio loptu, a ona udarila u stativu i odbila se u polje. 

Prethodno je prilično neinteligentan prekršaj zbog povlačenja za dres napravio Hačeridi.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA - 3. KOLO

Utorak
Astana - Dinamo Zagreb 0:2 (0:1)
/Budimir 39, Olmo 84/

Karabag - BATE Borisov 0:1 (0:1)
/Dragun 36/

Malme - Videoton 1:1 (0:0)
/Kristijansen 62 - Nego 71/

Slavija Prag - Dinamo Kijev 1:1 (0:0)
/Husbauer 90+4 pen - Verbič 82/

Standard - Ajaks 2:2 (0:2)
/Karsela Gonzales 67, Emon 90+4pen - Huntelar 19, Tadić 34/

Crvena zvezda - Trnava 1:1 (1:1)
/Ben 23pen - Grendel 25/

Benfika - Fenerbahče 1:0 (0:0)
/Servi 69/ 

Sreda
PAOK - Spartak Moskva 3:2 (3:2)
/Prijović 29pen, Limnios 37 Pelkas 44 - Popov 7. Promes 17/

Salcburg - Škendija 3:0 (2:0)
/Dabur 16pen, 45+3, Samaseku 81/

20.45: (1,60) Seltik (3,60) AEK (6,75)

*** kvote su podložne promenama

Foto: www.paokfc.gr


tagovi

PAOKAleksandar PrijovićIvelin PopovKvinsi PromesRazvan LučeskuMasimo Karera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara