Prijović i Mitrović protiv Velsa
Prijović i Mitrović protiv Velsa

Promene na pomolu, Krstajić razmišlja: Mitrović i Prijović zajedno? I to je opcija

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.10.18. | 18:47

„Lakše je kad smo obojica u igri“, kaže prvi centarfor našeg tima

Tačno 11 utakmica na klupi Srbije (dve kao vršilac dužnosti posle rastanka sa Slavoljubom Muslino, još devet kao glavnokomandujući) i uvek na terenu sa jednim špicem. U čak deset slučajeva najbliži protivničkom golu bio je Aleksandar Mitrovićšto je i opravdao sa čak devet preciznih hitaca – samo jednom Aleksandar Prijović (u proveri sa Južnom Korejom kad je pogodio cilj), međutim, ima nagoveštaja da bi to moglo da se promeni, pa da naša reprezentacija konačno, prvi put u mandatu Mladena Krstajića, počne sa dva špica.

I to u Podgorici, u istorijskom, premijernom duelu Orlova i Crne Gore, možda prvotimci Fulama i PAOK-a zaigraju zajedno...
Obojica su u dobroj formi. Jedna od opcija je da počnemo sa dva špica“, nagovestio je Krstajić uoči poslednjeg treninga pred treće kolo Lige nacija (četvrtak, 20.45, TV Sportklub 1).

Izabrane vesti

Njegovim rečima kao da se obradovao prvi centarfor naše selekcije, pogotovo što je i ranije javno govorio o tome kako mu se čini da bi za ekipu bilo bolje kad preti s dva golgetera. Iako su sličnog profila.
Sigurno da mi je lakše kad smo obojica u igri, ali o svemu odlučuje selektor“, dodaje „devetka“ Srbije.

Što se samog meča tiče, Krstajić je ponovio da je u Podgoricu došao po tri boda, iako oslabljen (bez Kolarova, Matića, Ljajića i Krstičića).
Važna i specifična utakmica koja sve diže na viši nivo. Bitno je da svi znaju da igraju dve bratske zemlje i apsolutno ne razmišljam o tome da je ovo meč visokog rizika. Ne vidim razlog zašto bi bilo visokog rizika kad toliko ljudi ima veze sa jednom ili drugom zemljom. Crna Gora ima sjajnog selektora i kvalitetan tim. Igra pred svojim navijačima, to je prednost, ali, mi smo došli u Podgoricu da ostvarimo pobedu“, dopunio je Krstajić.

Mirović je dao dva gol Rumuniji

Ako se odluči za dvojicu napadača to će biti prvi put da zaigra u formaciji 4-4-2, međutim, i da ostane pri stavu da samo jedan špic preti Petkoviću to mesto rezervisano je za Aleksandra Mitrovića.
Nimalo nismo potcenili Crnu Goru. Prihvatamo ulogu favorita u grupi, pokušaćemo da pobedimo. Poštujemo domaćina i njene igrače, imaju kvalitet. Znam da neće igrati Stefan Savić, sigurno je lakše zbog toga, jer je uz Stevana Jovetića lider ove ekipe, jedan od najboljih defanzivaca sveta, ali, ko god bude igrao, imaće motivaciju i daće maksimum. Biće teško“, smatra Mitrović.

Nekadašnji član Partizana i Anderlehta puca od optimizama. Prošlog meseca je iznudio jedanaesterac u Litvaniji i dvaput matirao Rumune u Humskoj, čime je broj pogodaka za državni tim popeo na osam u kalendarskoj godini.
Imponuje! Nadam se da ću nastaviti. Što bolje igrate i dajete golove, veća je pažnja odbrane na vas. Očekujem malo veću markaciju, međutim, imamo pojedince sposobne da iskoriste prostor. Uloga favorita nam donosi pritisak, ne veliki. Svi su očekivali da ćemo da se prošetamo kroz grupu, ali smo videli da moramo dobro da se oznojimo u svakoj utakmici. Četiri boda iz dve utakmice ne bi bilo loše s obzirom na to da nemamo poraz. Ipak, cilj je svih šest bodova“, naveo je Mitrović gledajući i ka Bukureštu, gde će Srbija gostovati u nedelju.

FOTO: Star sport


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeLiga nacijaAleksandar MitrovićAleksandar PrijovićMladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara