Promenite je! Još ima vremena...

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.03.18. | 20:50

Najbolji svetski golmani nezadovoljni loptom koja će biti korišćena na Svetskom prvenstvu u Rusiji

Nova lopta za Svetsko prventsvo, koja je isporbana u prijateljskim mečevima, naišla je na velike kritike najboljih evropskih i svetskih čuvara mreže. Konkretno, u pitanju su komentari Davida de Hee, Pepea Reine i Marka-Andrea ter Štegena.

Adidas Telstar 18 je korišćena na utakmicama od petka, a biće tu i za otvaranje turnira 14. juna. Ipak, pomenuti čuvari mreže smatraju da mora da se promeni.
„Golmani će imati mnogo problema. Čini čudne stvari, njen let je nepredvidiv. Ima puno prostora za poboljšanje“, zaključak je trojice golmana.

Izabrane vesti

ŠPANIJA OSVAJA SVETSKO PRVENSTVO - KVOTA 7,50!

Pepe Reina je bio prilično konkretan.
„Mogu da se kladim u šta želite da ćemo videti najmanje 35 golova iz daljine, jer je nemoguće zaustaviti je. Prekrivena je plastičnim slojem, koji otežava njenu kontrolu. Golmani će imati mnogo problema sa njom. Trebalo bi da je promene, ima još vremena“, rekao je Reina.

David de Hea je primio sebi ne svojstven pogodak protiv Nemačke (1:1). Udarac Tomasa Milera je završio pod prečkom možda i najboljeg golmana na planeti u ovom trenutku.
„To je dosta čudno. Mogla je da bude mnogo bolja“, rekao je De Hea.

Gol Milera i nemoć De Hee

Ni nemački reprezentativni golman nije zadovoljan kako izgleda Adidasova lopta.
„Lopta može da bude bolja, mnogo se kreće. Ali, mislim da ćemo morati mnogo da radimo sa njom, kako bismo se navikli što je pre moguće do početka Svetskog prvenstva. Nemamo drugu opciju“, rekao je Ter Štegen.

Telstar 18 nije prva mundijalska lopta koja je naišla na kritike. Najviše se pamti „zloglasni“ Džabulani sa Mundijala u Južnoj Africi. Ali, nemački proizvođač opreme se naravno ne slaže sa tim.
„Otiginalni Telstar predstavlja jednju od najkvalitetnijih fudbalskih lopti svih vremena i onaj koji je zauvek promenio dizajn lopte“, poručili su iz Adidasa prošle godine, dodavši da će ona zahvaljujući svojim karakteristikama pružiti igračima potpuno novo iskustvo.

Foto: Action images


tagovi

Rusija2018David De HeaPepe ReinaMark Andre Ter Štegen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara