Antoan Grizman
Antoan Grizman

PROPALO: Ništa od Grizmana u Barsi! Ali kakav potez Atletika i kakvu igricu je odigrao Francuz…

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.06.18. | 23:30

Ništa ni od Salaha…

Katalonci priznaju poraz. Nevoljno, ali ga priznaju… Lokalni Sport večeras javlja da je propao transfer Antoana Grizmana u Barselonu.

Francuz je na kraju prelomio i odbio dogovor sa Barsom koji je postignut još letos. Katalonci su bili voljni da aktiviraju otkupnu kaluzulu od 100.000.000 evra, da mu ponude mesto u jednoj od najjačih ekipa na svet i borbu za najveće trofeje, ali ne i da mu ponude novac kakav je očekivao. Barsa je mogla da ide maksimalno do 15.000.000 evra po sezoni zbog opeterćenja budžeta, a Atletiko je svog najboljeg strelca ubedio strašnim finansijskim uslovima.

Izabrane vesti

Kako javlja radio Kadena, ugovor je već napisan, Grizman ga je prihvatio i očekuje se samo zvanična potvrda pre poečtka Mundijala. Atletiko je probio sve svoje limite i ubedio Grizmana da ostane ludačkim ugovorom od 23.000.000 evra po sezoni! Zarađivaće čak više i od Kristijana Ronalda i biti jedan od najplaćenijih igrača na svetu.

Ali kakvu je igricu odigrao Antoan Grizman za manje od godinu dana zajedno sa svojom porodicom koja ga zastupa, to je za priručnik svim gramzivim roditeljima i menadžerima… Ovo je za istoriju! Čovek je uspeo da sebi podigne platu četiri puta, pregovorima na dve strane i sedenjem na dve stolice.

U ovo doba prošla godine, Grizman je u Atletiku zarađivao 6.500.000 evra po sezoni.

I onda se pojavio Mančester Junajted, spreman da plati 100.000.000 evra za njega aktivacijom otkupne klauzule. Atletiko je u to vreme imao zabranu registracije igrača do 1. januara i odlazak Grizmana je bilo nemoguće nadoknaditi. Pali su na kolena pred njim, uradili sve što je tražio i zadržali ga povećanjem plate na 14.500.000 evra godišnje.

Ali, i on je zadržao keca u rukavu da ih uskoro opet ucenjuje. Francuz je tada insistirao da ostane ista otkupna klauzula od 100.000.000 evra, a Atletiko nije imao kud i pristao je. Iako su Madriđani posle skoka cena prošlog leta znali da je to cifra koju će mnogi moći da plate. Odmah posle novog ugovora, Grizman je iza leđa Atletiku pregovarao sa Barselonom koja mu je obećala da će aktivirati njegovu klauzulu ako sačeka godinu dana.

Kada se opasnost od odlaska u Barselonu približila, Atletiko opet nije imao kud i učinio je nadljudske napore da zadrži Francuza. Na kraju su mu dali ugovor o kakvom je mogao da sanja pre godinu dana. Biće ubedljivo najplaćeniji igrač tima. Niko u svlačionici nema ni 10.000.000 evra godišnje. Ali, Simeone je smatrao da se ta žrtva isplati jer želi da zadrži nosioce igre, dovede im pojačanja i dogodine napadne Ligu šampiona čije se finale igra na Atletikovom stadionu.

Bez Grizmana to nije bilo moguće po Čolovim zamislima. Sada je sklopio najveću kokcicu u svom mozaiku i debelo ju je platio…

A što se Barse tiče, ona traži drugu metu. Večeras se pojavila vest će Katalonci pokušati da dovedu Salaha, ali njegov menadžer ih je ekspresno demantovao uz poruku da od toga nema ništa.

(FOTO: Action images)


tagovi

Antoan GrizmanLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara