Andre Širle
Andre Širle

Propast najskupljeg pojačanja u istoriji Dortmunda: Ode Širle!

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.07.18. | 10:08

Stiže Zaha?

Pripreme se tek zahuktavaju, povrede su još česte, pa se niko nije iznenadio kada u protokolu od 23 igrača za utakmicu sa Mančester Sitijem nije bilo imena Andrea Širlea. Međutim, ispostavilo da razlog nije nimalo trivijalan. Borusija je još u toku meča na Tviteru objavila.
Andre Širle nije u timu zato što je dobio dozvolu da ode na pregovore sa drugim klubom”.

Navijači su oduševljeno dočekali vest, jer nekadašnji as reprezentacije Nemačke odavno već na nivou koji ga je proslavio. Štaviše, na Vestfalenu će ga pamtiti kao veliko razočaranje. Stigao je 2016. godine iz Volfzburga za 30.000.000 evra i postao najskuplji igrač u istoriji slavnog kluba iz Dortmunda. A za te pare tokom dve sezone samo 33 utakmica u Bundesligi i tri gola. Nikako mu nije legla Borusija.
Otvoreno smo razgovarali, on je momak za primer. Dozvolili smo mu da ode da pregovara o novom angažmanu. Imamo nekoliko konkretnih ponuda za njega”, kratko je prokomentarisao sportski direktor Borusije Mihael Cork, prilično siguran da Borusiju odlazak Širlea neće mnogo zaboleti pošto s utu već Marko Rojs, Džejdon Sančo, Kristijan Pulišić, te Marijus Vulf, za koga su Ajnhtrahtu platili svega 5.000.000 evra.

Izabrane vesti

Međutim, šuškalo se ranije da bi Borusija mogla da Širlea pošalje u Kristal Palas u zamenu za Vilfreda Zahu, koji nema – bar ne još – ni izbliza takvu karijeru, ali verovatno da trenutno ima veću cenu od Nemca.

Da li baš Palas Širleov novi klub? Moraćemo da sačekamo i vidimo.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Andre ŠirleLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara