Prošla Zvezdina žalba!!! Marakana otvorena za CSKA; kazna dve godine uslovno!

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.02.18. | 09:15

Crveno-beli će pred punim tribinama dočekati Armejce u šesnaestini finala Lige Evrope

Žalba Crvene zvezde u Nionu je urodila plodom, UEFA se smilovala: CSKA će gostovati na punoj Marakani u šesnaestini finala Lige Evrope 13. februara! 

Disciplinci UEFA su posle Zvezdine žalbe odlučili da skinu suspenziju sa stadiona Rajko Mitić za meč sa CSKA i da beogradski klub kazne uslovno na dve godine. To znači da će Zvezdin satadion biti suspendovan u slučaju i najmanjeg incidenta u naredne dve godine, tako da je ovo poslednja poruka iz UEFA tribini sa najvatrenijim Zvezdinim navijačima. Podsetimo, UEFA je donela odluku da zatvori stadiona za duel sa CSKA zbog skandiranja Zvedzinih navijača generalu Ratku Mladiću na meču protiv BATE Borisova u Belorusiji. Ipak, žalbeni postupak je završen povoljno za crveno-bele. Pravni tim predvođen Zoranom Damjanovićem i Draganom Miloševićem je izvojevao pobedu i ubedio sudije u Nionu da Zvezda ne zaslužuje drakonsku kaznu. Možda je pomoglo i to što je Zvezda pre zvanične odluke o zatvaranju stadiona već prodala oko 30.000 karata za duel sa Rusima, a možda je UEFA uzela u obzir i da su crveno-beli bili najgledaniji od 48 klubova u grupnoj fazi Lige Evrope.

Izabrane vesti

Takođe, redukovana je i prvobitna novčana kazna od 50.000 evra, pa će klub sa Marakane u kasu evropske kuće fudbala uplatiti "samo" 30.000 evropskih novčanica. Ali finansijski deo kazne je u ovom trenutku manje bitan za Zvezdu. Najbitnije je da će meč protiv CSKA biti odigran pred punim tribinama i da će prvo Zvezdino evropsko proleće posle 26 godina proći u fudbalskom ambijentu. A navijačima koji bi da vode politiku na tribinama je ovo poslednje upozorenje da UEFA više ni za pedalj neće odstupiti od primene pravilnika i da će Marakana pod katanac i u slučaju najmanjeg incidenta u naredne dve godine.

(FOTO: STAR sport)

 


tagovi

Disciplinska komisija UEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara