Prva zamka za Redse leži na Brdu: Za Joveljića ne postoji adekvatna odbrana, neka Gordić ovoga puta donese pobedu

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.11.18. | 09:32

Crveno-beli imaju jedan osvojeni bod nakon prvog dela grupne faze takmičenja, ali su pokazali da potpuno ravnopravno mogu da se nose za znatno bogatijim fudbalskim školama

Pred početak omladinske Lige šampiona niko od fudbalske javnosti, pa ni vodeći ljudi Crvene zvezde i njene škole, nije mogao da predvidi koliko podmlađeni sastav nekadašnjeg asa crveno-belih Bratislava Živkovića može da pruži u ovom takmičenju. Ipak, Zvezdine nade su pokazale da i te kako mogu da stanu uz rame najrazvijenijim akademijama u Evropi, a da je bilo malo više sreće u finišu utakmice u Liverpulu, Beograđani bi se našli u situaciji da drže sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u narednu fazu takmičenja.

I pored poraza koji je usledio u poslednjim trenucima utakmice, način na koji su se Zvezdini omladinci borili protiv najkvalitetnije ekipe u Grupi C daje im za pravo da sa velikim samopouzdanjem dočekaju drugi deo grupne faze takmičenja. A on počinje danas na Banovom brdu, gde će Crvena zvezda dočekati vršnjake engleskog Liverpula (14.00, TV Arena sport 1).

Izabrane vesti

Crveno-beli su pre dve nedelje mogli da žale što nisu osvojili makar bod u Engleskoj, jer su vodili do 90. minuta zahvaljujući Dejanu Joveljiću, ali je domaćin bio kvalitetniji protivnik tokom meča, što je u najvećoj meri uspevao da anulira fantastični Milan Gordić. Talentovani čuvar mreže je činio čuda, odbranio i jedanaesterac, ali je koncentracija kompletnom timu pala u sudijskoj nadoknadi.
„Znali smo da nas očekuje tvrda, borbena utakmica, sa dosta trčanja. Imali smo povoljan rezultat, praktično do poslednjih trenutaka meča, a onda ga naivno ispustili. Pripisao bih to neiskustvu, mladom timu... Primili smo gol, brzo i drugi. Nova lekcija je iza nas, imali smo priliku da kroz dve prvenstvene u takmice se vratimo na pobednički kolosek i u odličnoj atmosferi dočekujemo novi evropski megdan”, rekao je Gordić.

Liverpul je najveće probleme Zvezdi pravio preko sjajnih krila Adekanjea i Kamača, koji će i ovoga puta biti naveća opasnost, ali i domaćin ima svoje adute. Onaj najveći je Dejan Joveljić, koji je tresao mreže sva tri rivala u dosadašnjem toku takmičenja, pa u ovom trenutku deli prvo mesto najefikasnijih igrača.
„O Jovelji ne treba pričati, njegov učinak govori dovoljno. Iz utakmice u utakmicu pokazuje da je budućnost kluba. Moći ćemo da se oslonimo na njega i u revanšu, a tu su i ostali ofanzivci, zaista imamo pregršt kvalitetnih napadača koji u svakom momentu mogu da zablistaju“, dodao je Gordić.

Računica je jasna. Ako Crvena zvezda želi da se upusti u borbu za prva dva mesta, pobeda je nešto što će joj to u potpunosti omogućiti. Ukoliko crveno-beli uspeju u tome danas na Banovom brdu, protiv Napolija i Pari Sen Žermena ih očekuje daleko lakši posao, jer su tu mečevi u kojima su u najmanju ruku bili ravnopravni sa protivnicima.
„U blagoj smo prednosti pred svojom publikom. Domaćini smo i ako smo u Engleskoj uspeli da budemo ravnopravan rival, smatram da su nam u Beogradu šanse još za nijansu veće. Potrebna nam je pomoć publike, upravo zato pozivam sve zvezdaše da nas podrže i da zajedno napravimo lepu uvertiru u duel seniora“, zaključio je Gordić.

Nakon tri odigrana kola Liverpul vodi na tabeli sa sedam osvojenih bodova, PSŽ ima tri boda manje, dok je Napoli zabeležio sva tri remija u prva tri kola. Crveno-beli su do sada uspeli da osvoje samo jedan i to protiv Napolitanaca na startu takmičenja.

CRVENA ZVEZDA - LIVERPUL (14.00, TV ARENA SPORT 1)

Stadion Čukaričkog na Banovom brdu
Sudija: Krostofer Jager (Austrija)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Gordić - Kukolj, Milikić, Jovičić, Stajić - Stojanović, Adibaba - Jočić, Kupusović, Terzić - Joveljić.

LIVERPUL (4-3-3): Jaroš - N. Vilijams, R. Vilijams, Klarkson, Kjejnton - Džons, Kejn, Luis - Adekanje, Glasel, Kamačo.

GRUPA A:

13.30 (1,35) Monako (4,80) Klub Briž (7,50)

16.00 (1,50) Atl. Madrid (4,20) Dortmund (5,70)

GRUPA B:

13.00 (1,55) Totenhem (4,00) PSV (5,40)

14.00 (3,50) Inter (3,50) Barselona (1,95)

GRUPA C:

12.00 (2,90) Napoli (3,30) PSŽ (2,30)

14.00 (7,50) Crvena zvezda (4,80) Liverpul (1,35)

GRUPA D:

15.00 (1,33) Porto (5,00) Lokomotiva Moskva (7,75)

18.00 (1,70) Šalke (3,80) Galatasaraj (4,40)

Foto: MN press


tagovi

Dejan Joveljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara