Prva Zvezdina provera u Antaliji: Milojević slaže novu odbrambenu četvorku! Gde je Žuletovo mesto?

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.01.19. | 09:54

Premijerni protivnik crveno-belih nemački niželigaš Vaker Nordhauzen (17.00)

           (OD IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA IZ BELEKA)

Kandidata je 30, ali je jasno da mesta za sve na proleće neće biti. Crvena zvezda danas kreće u finalnu fazu uigravanja tima koji će na proleće izneti najveći teret u borbi za osvajanje duple krune. Prvi protivnik, Vaker Nordhauzen, član nemačke Regionalne lige, svakako neće predstavljati merilo kvaliteta tima i pojedinaca koje Vladan Milojević ima na raspolaganju.

Izabrane vesti

Za trenera Crvene zvezde u ovom trenutku je najvažnije da ekipa počne polako da postavlja konstrukcije igre koja je zamišljena na startu zimskog prelaznog perioda. Neke taktičke zamisli u poslednje dve sezone dovedene su do automatizma, ali crveno-beli žele da dodatno približe igru evropskom nivou. Ovog zime, kao i tokom proleća, insistriaće se na kontroli poseda lopte, presingu, donošenju što bržih odluka sa što manjim brojem dodira, kao i iznošenju lopte kroz dubinu, a ne širinu, kako nalažu trendovi modernog fudbala.

Naravno, Milojević će , pre svega, morati da počne sa uigravanjem poslednje linije. Odlazak Miloša Degenak u Al Hilal, te dolazak Nemanja Milunovića, ostavila su neke dileme ispred Zvezdinog šefa stručog štaba. Navijači će narednih dana isčkiati ko će biti partner Vujadinu Saviću u centralnom delu odbrane. Logika kaže da će to biti Milunović, ali ne treba zaboraviti da je reč o centralnim defanzivcima sličnih karakteristika. A prethodnu sezonu ipo Savić je uparivan sa Le Talekom i Degenekom.  Igračima sasvim drugačijeg profila od Milunovića i Babića. Baš zbog toga se priča da bi i Žule Stojković trebalo da bude korišen kao centralni defanzivac. Vremena ima, ali nam možda današnji susret da deo odgovora.

Milojević će u ovom meču, verovatno baš kao i u nedavnom okršaju na kiparskom Pafosu, podeliti dva tima i pružiti im po jedno poluvreme na terenu. U meču protiv Akritasa na tribinama je ostalo nekoliko igrača, među kojima su bili i Borjan, Simić, Srnić i Vulić, tako da bi oni mogli da osete loptu i u pripremnom meču, dok će na tribine verovatno neki drugi igrači.

Meč sa nemačkim niželigašem predstavljaće zagrevanje za one znatno jače provere Crvene zvezde. Prva ozbiljna stiže već za dva dana, kada će na megdan Milojevićevom timu Austrija iz Beča. Potom će u razmacima od tri dana srpski šampion odmeriti snage sa Ludogorecom, Rabotničkim i Mariborom. Povratak u Beograd zakazan je za 9. februar, a prvi meč prolećnog dela sezone biće odigran sedam dana kasnije, kada na stadion Rajko Mitić stiže novosadska Vojvodina.

Današnja utakmica između Crvene zvezde i Vaker Nordhauzena zakazana je za 17 časova po srpskom vremenu, uz direktne prenose na Areni Sport i Jutjub kanalu kluba iz Ljutice Bogdana.

Foto: crvenazvezdafk.com


tagovi

Vladan MilojevićVujadin SavićNemanja Milunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara