Pogodak Laporta (© Reuters)
Pogodak Laporta (© Reuters)

Prvak će biti Mančester Siti: Lako je dobiti Njukasl, ali Pep nije došao zbog Premijer lige (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.05.22. | 19:28

Građani pred odbranom naslova dva kola pre kraja prvenstva posle trijumfa nad Svrakama

Pobeda u džepu, titula u sefu. Trebalo bi da sve puca od euforije na Etihadu, ali teško da je potaman navijačima, igračima i čelnicima Mančester Sitija. Da, dobili su Njukasl (5:0), dodatno odmakli Liverpulu, povećali šanse za odbranu naslova, ali u završnoj utakmici nedeljnog programa 35. kola Premijer lige se moglo primetiti kako to nije – to.

Razlog je košmarna završnica meča u Madridu, eliminacija iz Lige šampiona i još jedan neuspeli napad na najvažniji evropski pehar. Onaj engleski će Pep Gvardiola po svoj prilici opet osvojiti, ali je pitanje da lje u potpunosti srećan. Građani su i pre njega bili najbolji u državi (sa Robertom Mančinijem i Manuelom Pelegrinijem) i pitanje je da li su – ili koliko – napredovali pod vođstvom Katalonca, iako će verovatno prvi prođi kroz cilj.

Izabrane vesti

U trci sa Liverpulom sad imaju tri boda i četiri gola više (prvi parametar koji odlučuje za slučaj da su ekipe poravnate), pred osvajanjem su osme titule u istoriji, šeste u eri Premijer lige, četvrte za šest godina trenersog vođstva Pepa Gvardiole. U svakoj drugoj sredini kovali bi ga u zvezde. U plavom delu Mančestera arapske gazde zanima (samo) pehar Lige šampiona, a ne nekakve pobede nad Njukaslom. Koliko god značajne bile.

Ova jeste. Kako zbog približavanja cilju – jedinom trofeju koji Pep može da osvoji – tako pokazateljima da mu je psihički stabilna uprkos hororu u Španiji. Danima su se na Ostrvu pitali kakav će uticaj imati eliminacija od Reala, a odgovor je bio brutalan. Pet golova, niz obećavajućih situacija i, naravno, posed lopte. U jednom trenutku čak 82 odsto u nogama domaćina. Baš kao što Gvardiola voli. Uz to, vredi napomenuti da je način na koji je Siti stigao do prva tri pogotka pomalo neubičajen. A poslednja dva su tipična posledica njegovog stila. Od prva tri dva su glavom, a dva posle konera (ukupno 20 posle prekida, ako se izuzmu penali, po čemu mu nema ravnog u takmičenju). Tek završna dva u režiji rezerviste Fila Fodena i Rahima Sterlinga posle prepoznatljivih akcija.

Od poslednjih 18 bodova koliko je bilo na talonu Mančester Siti je osvojio 16 i tom ubedljivom serijom promovisao sebe u glavnog kandidata za tron. Ostala su mu još gostovanja Vulverhemtonu i Vest Hemu, te meč kod kuće sa Aston Vilom. Deluje da titula neće menjati vlasnika.

PREMIJER LIGA - 36. KOLO

Subota

Brentford – Sautempton 3:0 (2:0)

/Janson 13, Visa 14, Ajer 79/

Čelsi – Vulverhempton 2:2 (0:0)

/Lukaku 56, 58 – Trinkao 79, Koudi 90+7/

Barnli – Aston Vila 1:3 (0:2)

/Korne 90+1 - Ings 7, Buendija 31, Votkins 52/

Kristal Palas – Votford 1:0 (1:0)

/Zaha 31 penal/

Brajton - Mančester Junajted 4:0 (1:0)

/Kaisedo 15, Kukurelja 49, Gros 57, Trosard 59/

Liverpul - Totenhem 1:1 (0:0)

/Dijaz 74 – Son 56/

Nedelja

Arsenal - Lids 2:1 (2:0)

/Nketija 5, 10 - Ljorente 66/

Lester - Everton 1:2 (1:2)

/Daka 11 - Mikolenko 6, Holgejt 30/

Norič - Vest Hem 4:0

/Benrama 12, 45+3, Antonio 30, Lancini 65p/

Mančester Siti – Njukals 5:0 (2:0)

/Sterling 19, 90+3, Laport 38, Rodri 61, Foden 90/ 



tagovi

Mančester SitiPep GvardiolaRahim SterlingRodriAjmerik LaportEmerik Laport

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara