Prvak Evrope se ne krije: Favoriti smo protiv svih

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.19. | 18:00

Selektor Fernando Santoš ističe da je cilj osvajanje prvog mesta u grupi

Kada si prvak Evrope, onda je neprirodno da se kriješ, da druge nazivaš favoritima, da drhtiš od drugih. Zato selektor Portugala Fernando Santoš pred start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ima jasnu poruku: sve osim prvog mesta bi bilo razočaranje!

Portugalci u prva dva kola kvalifikacija dočekuje dva najveća rivala iz grupe, Ukrajinu i Srbiju. Cilj Nagivatora je jasan: odmah uzeti šest bodova i zasesti na čelo tabele, sa kojeg pogled puca ka prvenstvu Evrope.
U teoriji gledano, imamo dva veoma jaka protivnika u grupi, Ukrajinu i Srbiju. Pogledajte samo njihove rejtinge. Ukrajina je igrala u Ligi nacija B, dok je Srbija osvojila Ligu C. Veoma su jaki i biće nam potrebna podrška 50.000 navijača. Međutim, imam apsolutno poverenje u moje momke. Da li bih bio razočaran remijem? Naravno. Kao i svaki put kada je Portugal u pitanju. Verujemo u pobedu, idemo po pobedu i nije me sramota da kažem da smo favoriti, pogotovo kada igramo na svom terenu“, poručio je selektor Fernando Santoš.

Izabrane vesti

Kvalifikacije za prethodna dva velika takmičenja Portugal je završio na prvom mestu. Cilj je da se i ove prođu bez velikih iskušenja.
Želimo da i ovog puta završimo kao prvi. Spremni smo na to, ne živimo u prošlosti. Da li je ovo najbolji naš tim ikada? To bi bilo preterivanje. Uz poštovanje svima, najbolji je sastav koji je postao šampion Evrope“, istakao je Santoš.

Portugal će u petak uveče dočekati Ukrajinu, a onda u ponedeljak reprezentaciju Srbije.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Fernando Santos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara