Marko Grujić
Marko Grujić

Prvi Grujićev intervju iz Berlina: Vedad je poseban, moram da popravim defanzivu, iz Liverpula zovu dva puta nedeljno

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.09.18. | 16:43

I gledaju svaku utakmicu…

Došao je kada Liverpul nije izgledao baš bajno, ali je Jirgen Klop u međuvremenu uspravio posrnulog giganta. I samim tim Marku Grujiću otežao da se probije do prvog tima, pa će posle epizode u Kardifu srpski reprezentativac ovu sezonu provesti u Berlinu. Prva iskustva iz Herte više nego dobra. Bila je tu ona jedna greška i skrivljen penal, ali u Nemačkoj sipaju komplimenti na račun Hertinog novog veznog reda u sastavu: Grujić – Duda –Majer.
Za sada je sve dobro. Više sam nego zadovoljan. Od prvog dana je sve savršeno, uključujući i rezultate... Brzo sam se uklopio u tim, odlično se slažem sa saigračima. Svi mi pomažu, i na i van terena. Momci su fantastični, posebno Vedad Ibišević, koji mi mnogo olakšava”, rekao je Grujić novinarima posle seanse deljenje autograma i fotografisanja sa navijačima.

U prvom dužem obraćanju otkako je zadužio Hertinu opremu. Utisci o timu? Više nego pozitivni.
Trenirali smo u grupama i brzo se upoznali. Arne Majer je jedan od najtalentovanijih momaka sa kojima sam igrao, Ondžej Duda je na gostovanju kod Šalkea pokazao šta može”.

Izabrane vesti

O klubu…
Znao sam nešto i pre no što sam došao. I igrali smo prošle sezone, mada sam ja preskočio taj meč zbog povrede. Klub je postavio visoke standard, želimo maksimum i iz Bundeslige i iz kupa, a videćemo šta će se na kraju desiti. Biće vrlo uzbudljivo”.

Herta je zaista krenula dobro. Iz prva dva kola maksimalnih šest bodova. Bez primljenog gola. Grujićev doprinos i te kako vidljiv. Čini se da i njemu više odgovara stil Hertine igre od klasičnog ostrvskog fudbala koji je u Kardifu forsirao Nil Vornok.
Volim kratke pasove, da saigračima stvaram šanse. Nisu bitni golovi, bitan je tim. Znam da još moram da popravim defanzivu, ali radiću naporno na tome. Tako je to u fudbalu: uvek tražiš način da napreduješ”.

O sopstvenoj igri ipak ne želi previše, pa ni o liderskim sposobnostima koje su primetili u Berlinu.
Drugi neka pričaju o tome. Mi smo mlad tim i treba da budemo skromni, da radimo naporni i samo tako će rezultati doći”.

Koliko je u stvari fudbal u Nemačkoj različit od onog u Engleskoj?
U stvari, dosta je sličan. Tempo je na vrhunskom nivou, intenzitet igre. Zato sam i odlučio da dođem u Hertu. Ovde ima mnogo mladih igrača, možemo da jedni drugima pomažemo da se razvijamo, da učimo jedni od drugih”.

Učiti se mora… I ne samo fudbalske stvari.
Prvi čas nemačkog jezika sam imao u utorak. Tokom nedelje dva do tri sata. Mada sam učio nemački i u školi, ali to je bilo davno. Pomaže mi ipak da razumem stvari na terenu. Nadam se da ću za dva meseca moći da intervjue dajem na nemačkom”.

Krajnji cilj se ipak zna – povratak u Liverpul.
Veliki klub, sa mnogo zaposlenih. Imaju menadžera čiji su zadatak svi igrači na pozajmicama. U kontaktu smo bar dva puta nedeljno. On i gleda sve utakmice”, završio je Grujić.

Ako ovako nastavi, možda će dočekati i poziv u kojem će mu saopštiti: hajde ti nazad na Enfild.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Marko Grujić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara