Prvi put je uvek najslađe! Jokan je našao šifru, Mitrova dva gola i Širle kakav se čekao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.08.18. | 18:50

Fulam bolji od Barnlija - 4:2

Srpska posla u Londonu! Slaviša Jokanović je dočekao prvenac u Premijer ligi, a Aleksandar Mitrović iskoristio priliku da zapuši usta kritičarima. Još kad se njima dodaju odlilčne partije dva letošnja pojačanja Fulama (Žan Mišel Seri i Andre Širle) postaje jasno zašto je klub sa Krejven kotidža obradovao navijače i nagovestio da šest sezona po povratku u elitni rang ima konkurentnu ekipu. U ovom trenutku dovoljno dobru da rutinski pometla Branli – 4:2.

Koliko je ovaj trijumf popularni Kolibaša bitan ogleda se u saznanju da je zabeležen protiv tima Šona Dajša, koji neguje ratnički i borben fudbal, ne prima često golove – bar ne ovoliko – ali je kišnog popodneva u glavnom gradu Engleske morao da stisne ruku trenru Fulama i da žali što u svim timu nema špica kakav je Aleksandar Mitrović.

Izabrane vesti

Naš reprezentativac je izrastao u junaka, pošto je dao dva gola u razmaku od samo dva minuta (36. i 38) i praktično usmerio utakmicu na vodenicu domaćina, koji je zasluženo zabeležio tri boda

Kakav meč je odigrao Aleksandar Mitrović! Po standardima Premijer lige. Čak je prebacio plan. Od početka se videlo da je napadač srpske reprezentacije „napaljen“, da mu je malo što je dosad dao samo jedan gol (pre sedam dana Totenhemu), pritiskao je odbranu gostiju, a imao je i sjajne saradnike da mu pomognu da savlada Džoa Harta. Najpre u liku Lusijana Vijeta, kad je iz neposredne blizine matirao bivšeg reprezentzativca Engleske, a onda i posle ubacivanja kapitena Toma Kernija.

gallery

Sa ta dva mata, Mitrović je stigao do kote od  15 golova za Fulam, otkako je zadužio dres kluba u februaru, a pedantni statističari su izračunali da nijedan fudbaler u prve četiri engleske lige nema takav učinak u 2018. Štaviše, koliko dobro nekadašnji centarfor Partizana, Anderlehta i Njukasla puca svedoči podatak da se sa izjednačio sa Mohamedom Salahom, koji je u istom periodu takođe na 15 ligaških pogodaka.

Mitrović je bio željan igre, imao je još jednu šansu početkom drugog dela da postigne het-trik, umalo da to učini i u finišu kad je pogodio stativu, posle čega se lopta odbila do Andrea Širlea, a Nemac pristigao iz Dortmunda krunisao sjajnu partiju tako što je svoj deseti pokušaj na utakmici konačno ubacio u mrežu. Da je ovo bilo popodne Jokanovićevih pojačanja – podsćamo da je Mitrović otkupljen baš na njegovo insistiranje – nagovestio je već u uvodu Žan Mišel Seri, pa deluje da je Fulam napravio sjajan posao u prelaznom roku.

Još samo da se malo uigra u poslednjoj liniji. Primio je dva gola od Kristal Palasa, četiri od Totenhema, danas još dva (ne baš dobre reakcije La Maršana), ali ima vremena...

Na dobro su putu i Jokanović i Mitrović.

PREMIJER LIGA - 3. kolo

Subota

Vulverhempton - Mančester Siti 1:1 (0:0)
/Boli 57 - Laport 69/

Hadersfild - Kardif 0:0

Sautempton - Lester 1:2 (0:0)
/Bertrand 52 - Grej 56, Megvajer 90+2/

Arsenal - Vest Hem 3:1 (1:1)
/Monreal 30, Diop 70. autogol, Velbek 90+2 - Arnautović 25/

Bornmut - Everton 2:2 (0:0)
/King 75. penal, Ake 79 - Volkot 56, Kin 66/

Liverpul - Brajton 1:0 (1:0)
/Salah 23/

Nedelja

Votford - Kristal Palas 2:1 (0:0)
/Pereira 51, Holebas 71 - Zaha 78/

Fulam - Barnli 4:2 (3:2)
/Seri 4, Mitrović 36, 38, Širle 83 - Hendrik 10, Tarkovski 41/

Njukasl - Čelsi 1:2 (0:0)
/Hoselu 83 - Azar 76pen, Jedlin 87ag/ 

Ponedeljak
21.00: (2,65) Mančester Junajted (3,20) Totenhem (2,75)

*** Kvote su podložne promenama

TABELA:

FOTO: Action images


tagovi

Slaviša JokanovićAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara