Džaizkoin arena (©Starsport)
Džaizkoin arena (©Starsport)

Prvi put sa navijačima po Evropu: Novi Pazar čeka Vošu pred 6.000 ljubitelja fudbala

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.10.22. | 10:27

“Preduzeli smo još neke korake da nam stadion više nikada ne bude zatvoren“, kaže generalni sekretar pazarskog superligaša Fikret Međedović

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Novi Pazar je sredina u kojoj su ljubitelji fudbala tradicionalno kupovali ulaznice najviše pola sata pre početka utakmice, ali bi današanji okršaj sa Vojvodinom (17.00, Arena 1 Premium) na ove sezone prvi put otključanoj Džaizkoin areni mogao i po tom pitanju da predstavlja prekretnicu.

Izabrane vesti

Odlučio je domaćin da izbegne veliku i dugotrajnu gužvu isred stadiona, pa je karte pustio u prodaju dan ranije kod čuvene Pečurke na šetalištu. Kako navode u plavom taboru, već je otišlo dve trećine "zapada" po ceni od 500 dinara, a solidno ide i "sever" za popularnih 200 dinara. Ulaznice se mogu kupiti i danas na istom mestu, ali i na biletarnicama ispod zapadne tribine.      

Istočna tribina čeka neophodnu rekonstrukciju i biće zatvorena barem do početka prolećne poluzezone, pa je realno očekivati da Pazarcima podršku pruži između 5.500 i 6.000 navijača.

"Reakcija zaljubljenika u fudbal je prirodna. Uopšte nismo iznenađeni. Očekivali samo veliko interesovanje. Igrači, stručni štab i svi mi u klubu zaslužujemo ovu fudbalsku groznicu. Na molbu građana, sinoć su prodavane karte do 21.00, pa je ostalo još vrlo malo praznih stolica u zapadnom sektoru. Svi koji tu ne nađu mesta, neka se prebace na 'sever ', kako bismo popunili trenutni kapacitet stadiona", kaže generalni sekretar pazarskog superligaša Fikret Međedović.

Iako je prethodno najavljen dolazak oko 100 simpatizera Vojvodine, od toga, kako trenutno stoje stvari, neće biti ništa.

Nisam upućen u uzroke nedolaska gostujućih pristalica, ali nama to olakšava organizaciju utakmice. Lakše nam je i zbog činjenice da smo kompletnu tehničku klupu prebacili na istočnu stranu i tu će ostati do daljeg. Hoćemo da mogućnost bilo kakvog ekcesa svedemo na minimum. Naša želja je da nam stadion više nikada ne bude zatvoren, pa smo preduzeli još neke korake. Na inicijativu Odeljenja za integritet Fudbalskog saveza Srbije, obezbedili smo preko 30 kamera. One će pokrivati tribine, unutrašnjost i spoljašnji deo stadiona. Zamolio bih, upozorio i pozvao sve gledaoce da dođu i navijaju, da nam pruže 'vetar u leđa' i stvarno budu naš 12. igrač, da se ne ponavljaju situacije od ranije. Kada jurimo top pet i Evropu, potrebno je da uvek imamo pun stadion. Ovaj klub, grad i ljudi to zaslužuju", smatra Međedović.

A uporedo sa tehničkim pripremama za utakmicu 15. kola Mozzart Bet Superlige sa Vojvodinom, trener Plavih Vladimir Gaćinović prethodnih dana pokušavao je da iskristališe najbolji sastav, u kojem zbog isključenja u Surdulici sigurno neće biti levog Filipa Jovića.

Taj nedostatak najverovatnije će povratkom na defanzivni levi bok pokušati da otkloni ove sezone standardni levi štoper Milan Joksimović, što bi otvorilo vrata prvom startu Slavka Damjanovića, koji bi delovao kao centralni bek sa Slobodanom Rubežićem. Drugo rešenje mogao bi da bude Vahid Zimonjić na levom beku, a u tom slučaju Joksimović se ne bi mrdao sa štoperske pozicije.

Ispred defanzivne četvorke siguran je kapiten Stefan Lončar, dok je mesto centralnog napadača rezervisano za prvog strelca ekipe Andriju Majdevca, iza kojeg bi sigurno trebalo da budu Bojica Nikčević na nekom od krila i Sead Islamović polulevo. Jedan od preostale dvojice morao bi da bude bonus (Slobodan Stanojlović, Mitar Ergelaš ili Miljan Momčilović), a od tog izbora prilično zavisi i da li će na teren na pretposlednjem treningu lakše povređeni Nenad Gavrić, Miloš Mijić nakon delimične poštede u Surdulici (ušao u finišu) ili možda hitronogi Nikola Bogdanovski.

Za koga god da se odluči Gaćinović, pred tim momcima biće nimalo lak zadatak da na pleća obore rivala koji je Pazarce po pravilu dobijao u najvažnijim utakmicama za prvenstvene bodove, kao i u Kupu Srbije.

U sistemu 4-1-4-1, Novi Pazar bi protiv Vojvodine mogao da izgleda ovako: Kljajić – Pešukić, Rubežić, Damjanović, Joksimović – Lončar – Nikčević, Gavrić, Islamović, Stanojlović – Majdevac. 

SUPERLIGA, 15. KOLO:

Petak

15.00: (2,25) Mladost GAT (3,25) Mladost Lučani (3,30)

17.00: (2,75) Novi Pazar (3,10) Vojvodina (2,70)

19.00: (1,50) TSC (4,00) Voždovac (7,65)

Subota

15.00: (2,00) Spartak (3,45) Kolubara (3,80)

17.00: (2,55) Javor (3,15) Radnički Niš (2,85)

19.00: (1,63) Napredak (3,80) Radnik (5,70)

Nedelja

14.00: (14,0) Radnički 1923 (6,75) Crvena zvezda (1,20)

18.30: (1,50) Partizan (4,20) Čukarički (6,75)



tagovi

Fikret MeđedovićFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara