Prvi spisak svetskih šampiona u 2019: Dešan promenio pet igrača

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.19. | 15:00

Nema Dembelea, Lakazeta, Lemara, Pajea...

Aktuelni svetski šampioni i evropski vicešampioni Francuzi, objavili su prvi spisak u 2019. godini. Didije Dešan izdiktirao je imena 23 igrača na koje će računati za prve dve utakmice kvalifikacija za EURO 2020. godine protiv Moldavije i Islanda.  

U odnosu na poslednji spisak i prijateljsku utakmicu protiv Urugvaja prošlog novembra, Dešan je napravio nekoliko promena. Svakako da najviše pažnje privlači činjenica da na novom spisku nema zvezde Barselone Usmana Dembelea. Pored skupocenog krila iz raznih razloga otpali su Mamadu Sako, Adil Rami, Benžaman Mendi, Stiven Nzonzi i Alesan Plea

Izabrane vesti

U povratnike ubrajamo Kurta Zumu, Levina Kurzavu i Kingslija Komana, koji je bez obzira na česte povrede ove polusezone u Bajernu pokazao ozbiljan potencijal.  

Saberi oduzmi, boje svetskog šampiona u prvim utakmicama u 2019. godini braniće sledeći igrači...


GOLMANI: Alfons Areola, Ugo Loris, Stiv Mandanda.
ODBRANA: Luka Dinj, Presnel Kimpembe, Levin Kurzava, Benžaman Pavar, Đibril Sidibe, Samjuel Umtiti, Rafael Varan, Kurt Zuma.
VEZNI RED: Ngolo Kante, Blez Matuidi, Tangi Ndombele, Pol Pogba, Musa Sisoko.
NAPAD: Kingsli Koman, Nabil Fekir, Olivije Žiru, Antoan Grizman, Antoni Marsijal, Kilijan Mbape, Floran Tovan.


Na kraju obično dođe i popis svih onih zvezda koje se nisu našle na spisku. A kada je ovako moćna fudbalska zemlja i pitanju on je poduži. Mi ćemo pomenuti samo neke: Lakazet, Ben Jeder, Lemar, Paje, Rabio, Lengle, Bakajoko, Lukas Ernandez... Dešan je takođe procenio da nije vreme za debi Emerika Laporta iz Mančester Sitija, odnosno bundesligaške senzacije Sebastijana Alea
"Mislim da će mnogi od njih danas biti nesrećni, ali mora sam da napravim neki izbor", poručio je kratko Didije Dešan, u čiji se izbor posle svetske titule u Rusiji ne sme sumnjati.   

Francuska 22. marta u KIšinjevu počinje kvalifikacije za EURO utakmicom protiv Moldavije, a tri dana kasnije u Pariz stižu Islanđani. 

Podsetimo, sutra će u javnost sa svojim spiskom izaći i Joakim Lev, posle čega ćemo znati sastav naših rivala Nemaca za utakmicu u Volfzburgu koja je na programu 20. marta.  


tagovi

Fudbalska reprezentacija FrancuskeDidije Dešan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara