Prvi veliki ispit za Zvezdinu svlačionicu...

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.10.18. | 17:01

Od priprema na Zlatiboru prošlog leta ovaj tim crveno-belih se suočava sa nepoznatim ukusom teškog poraza

Moralo je i to jednom da se desi. Možda je moglo i ranije. Možda je i moralo ranije. Međutim, više to nije bitno. Crvena zvezda je katastrofalnim porazom u Parizu resetovala tajmer nedodirljive ekipe i ušla u novi ciklus.

Šestica u mreži Milana Borjana imaće dugi niz godina bljutav ukus, bez obzira na snagu Nejmara, Mbapea, Kavanija i Di Marije. Pamtiće je i istorijske knjige, ali nije to osnovna stvar koja treba da zamara Vladana Milojevića. Njegov tim, još od prošlosezonskih priprema na Zlatiboru, prvi put se suočava sa nepoznatim ukusom teškog poraza. A u takvoj situaciji najbolje se vidi snaga jednog kolektiva, baš kao što se harmonija jedne porodice uglavnom uočava prilikom stresnih situacija.

Izabrane vesti

Zvezdin šef stručnog štaba uvek je negovao princip domaće selekcije i što više transfera dece kluba koja osećaju šta je Crvenoj zvezdi potrebno u svakom trenutku. Napravio je kohezionu grupu čiji je dobar deo imao mnogo jači odnos od običnog kolegijalnog. Svlačionicu su u dobroj meri držali najiskusniji Nenad Milijaš i grupa gardista okupljenih oko sadašnjeg kapitena Vujadina Savića. Haromija na terenu prenela se i na njihov lični odnos. Delovala je da priča o dobroj atmosferi utiče i na izgled Zvezdinog tima u utakmicama od velikog značaja. Da srpskog šampiona baš zbog toga prati sreća i u situacijama kada je na kolenima.

Međutim, lako je bilo zalivati atmosferu kada je Zvezda koračala stazama posutim laticama. Poraz od PSŽ-a napravio je ozbiljnu ranu na srcu svim zvezdašima. Videlo se i tokom prvog poluvremena, dok su Parižani udarali iz svih pozicija po Milanu Borjanu, da se igrači Vladan Milojevića međusobno gledaju. Komuniciraju rukama, imaju jedan drugo šta da saopšte. Videla se i svaka energična reakcija Milana Borjana prilikom primljenih golova.

Teško je poverovati da će za 24 sata igrači i stručni štab Crvene zvezde zaboraviti dvočasovni horor sa Parka Prinčeva. Mada će sigurno u mediji pričati kako ih interesuje prva naredna utakmica. Biće im u mislima Pariz, podbadaće im srce i dušu... A u takvim situacijama čovek može najlakše da „pukne“ i sruši ono što je gradio mesecima. Tu bi, trebalo, da do izražaja dođe Vladan Milojević kao i igrači koji su zvanično i nezvanično lideri svlačionice. Sve je ovo novo za generaciju sadašnjih igrača...

I zato će Vladan Milojević biti na posebnom ispitu...

(Foto Star Sport)


tagovi

Vladan MilojevićVujadin Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara