Prvo pojačanje Mančester Sitija - veteran od 35 godina!

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.19. | 23:58

Gvardiola mnoge iznenadio

Mančester Siti je na pragu prvog pojačanja ovog leta. I to kakvog!

Član Mančester Sitija od 1. jula će postati 35-godišnji španski golman Asijer Rijesgo. On dolazi kao slobodan igrač iz Eibara sa kojim mu 30. juna ističe ugovor. Prethodne sezone je bio alternativa Marku Dmitroviću, ali je uspeo da sakupi 14 mečeva u Primeri kada je Srbin bio povređen. Rijesgo je četiri sezone bio član Eibara, a pre toga je branio za Osasunu, Real Sosijedad i Rekreativo Uelvu.

Izabrane vesti

Rijesgo će potpisati jednogodišnji ugovor sa Građanima, zarađivaće duplo više od onoga što je primao u Eibaru i deliće svlačionicu sa nekim od najboljih oigrača sveta. Nešto što ni u najluđim snovima nije mogao da zamisli pre nekoliko nedelja. Dok ga nije pozvao Pep Gvardiola.

Šta će Gvardioli golman od 35 godina? Mnogi se pitaju...

Potreban mu je iskusan treći golman, a presudila je mišljenje Pepovog bliskog saradnika i trenera golmana u Mančester Sitiju, Asijera Mansisidora. On je trenirao Rijesga pre nekoliko godina u Real Sosijedadu i poznaje njegove kvalitete i stil branjenja, što je Gvardioli posebno bitno. Iskusni Španac je pogotovo dobar u igri nogom. Tada je Rijesgu konkurencija u San Sebastijanu bio Klaudio Bravo koji je sada rezervni golman Sitija pored nedodirljivog Edersona.  Međutim, Bravo je celu minulu sezonu proveo van stroja zbog povrede i Gvardiola je bio prinuđen da sa pozajmice povuče mladog Arijaneta Murića jer nije imao odgovarajućeg trećeg golmana.

Sada će tu ulogu obavljati Rijesgo, a na kraju sezone će okačiti kopačke o klin i čeka ga posao u Mančester Sitiju. Biće trener golmana za mlađe kategorije.

Mančester Siti je već kaparisao i maldog američkog golmana Zeka Stivena iz Kolumbusa za kojeg je platio 8.000.000 evra. Međutim, on će negde na pozajmicu da stiče iskustvo. Najverovatnije u nemačku Fprtunu, dok bi Arijanet Murić trebalo da ode na pozajmicu u Notingem Forest.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara