Žerson (©Reuters)
Žerson (©Reuters)

Prvo pojačanje stiglo na Marakanu: Žerson za 16.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.01.23. | 23:27

Flamengo platio obeštećenje Marselju, pa se vezista vraća u nekadašnji klub

Najbolji timovi u Brazilu pojačavaju se poslednjih dana. Posle Gremija, povratnika u Seriju A, koji je doveo urugvajskog asa Luisa Sureza, aktivan je i Flamengo. Šampion Južne Amerike vratio je u svoje redove Žersona koji je od jula 2019. do juna 2021. godine bio u velikanu iz Rija, a onda je prešao u Marselj.

Vezista je briljirao u prvoj sezoni na Velordomu, kada je trener nekadašnjeg šampiona Evrope bio Argentinac Horhe Sampaoli, ali dolaskom Hrvata Igora Tudora izgubio je mesto u timu, a imao je i nesuglasica sa bivšim asom Hajduka i Juventusa.

Izabrane vesti

Marselj je tražio 20.000.000 evra, dugo su trajali pregovori, cenkanje, da bi na kraju tim s Marakane platio za nekadašnjeg miljenika navijača crveno-crnih 16.000.000.

Ponedeljak, 18.30: (6,25) Brentford (4,30) Liverpul (1,58)

Pod vođstvom Sampaolija, Žerson je prošle sezone postugao 11 golova i imao 10 asistencija. Odigao je 61 meč za tim s Velodroma i 13 puta se upisao u listu strelca. On je sa Flamengom osvojio Kopa Libertadores 2019. godine posle pobede nad River Plejtom sa 2:1 u Limi. Dok je boravio u timu iz Rija nosio je broj 8, ali će sada da uzme 20.

Flamengo će naredne sezone da predvodi s klupe Portugalac Vitor Pereira, prošle sezone trener Korintijansa. Zameniće Dorivala Žuniora, koji je jedan od kandidata za selektora Brazila umesto Titea.

Blizu Flamenga je i argentinski golman Augustin Rosi kome ugovor s Bokom Juniors ističe u junu. Flamengo će ovog meseca igrati šampionat Karioka, dok zajednička lige, Serija A, kreće u aprilu. Palmeiras brani krunu u zemlji fudbala koju je ubedljivo osvojio prošle godine.


tagovi

FlamengoŽersonJužna AmerikaBrazilBrazil 1Zimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara