PSŽ ima ideju: Rabio + novac = Pjanić!

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.07.18. | 20:23

Šta će reći Bepe Marota?

Da je neko pre otvaranja letnje pijace rekao da bi Miralem Pjanić mogao da ode iz Juventusa verovatno bi ga smatrali ludim. Sada odlazak jednog od najboljih vezista Serije A ne izgleda više tako nerealno!

Pred reprezentativcem Bosne i Hercegovine su dva puta - da dobije novi, značajno pojačani ugovor i tako ostane veran Staroj dami do poznih igračkih godina, ili da ostvari transfer karijere i karijeru nastavi na drugom mestu. 

Izabrane vesti

Mada se o tome ne priča toliko, Pjanić je nezadovoljan svojim statusom u Juventusu i želi da se nešto promeni u što skorijem roku. Ne radi se tu o minutaži, već o finansijskom momentu. Pjanić zarađuje oko 4.500.000 evra godišnje, ali s obzirom na kvalitet i partije koje pruža svestan je i on da na drugom mestu može da zaradi mnogo više. Zbog toga je pokazao određeno nezadovoljstvo, a to je bio momentalni signal za klubove da krenu u ofanzivu. Mančester Siti, Barselona i Čelsi su se uključili u trku i svako od njih ima svoje adute u nameri da Pjanića potpiše, mada je pomenuti triling potencijalnih kupaca dobio ozbiljnu konkurenciju - Pari Sen Žermen. 

Sa nekoliko strana stižu informacije da je Tomas Tuhel spreman da Juventusu i njegovoj zvezdi ponudi konkretne uslove koji bi mogli da zainteresuju sve strane. Poznato je da Juventus godinama unazad prati status Adrijena Rabioa, a u redovima francuskog šampiona želeli bi da aktuelnu situaciju iskoriste i Staroj dami ponudi zanimljiv paket. Radi se o ugovoru Adrijena Rabioa, uz još 30.000.000 evra u kešu. To bi, bar po sadašnjoj vrednosti francuskog veziste, trebalo da bude paket od 70.000.000 evra. Za Pjanića je spremna plata od 8.000.000 evra godišnje, što je gotovo duplo više od onoga što zarađuje u Juventusu. 

Podsetimo, Rabio je ušao u poslednju godinu ugovora sa Pari Sen Žermenom i želi da ode pošto klub ne želi da mu plati 7.200.000 evra godišnje, odnosno 600.000 evra mesečno na ime plate. Nije sigurno ni da bi Juventus to mogao da mu plati, ali bi Rabio mogao da zaduži opremu kluba po njegovom ukusu. Istina, Rabio već sa Barselonom ima usmeni dogovor na pomenutih 600.000 evra mesečno, ali Barselona težim putem ide do potpisa pošto vlasnik PSŽ Naser Al Kelaifi ne želi da pregovara s katalonskim gigantom iz principa. Postoji priča i da bi tri kluba mogla da budu deo velike rokade, gde bi Rabio otišao u Juventus, a Pjanić u Barselonu, gde bi PSŽ praktično dobio samo novac kojim bi razdužio finansijske knjige, ali o tome se još ne priča ozbiljno. 

Podsetimo, Mančester Siti se nada da bi mogao da angažuje Pjanića za manje 80.000.000 evra, pošto je prva ponuda na 50.000.000 evra glatko odbijena, dok u Čelsiju razmišljaju da bi Mauricio Sari mogao da bude poveznica u potencijalnom transferu. 

Sve karte su otvorene, a Juventus drži sve konce u svojim rukama. Ako ponudi Pjaniću dovoljno jak ugovor, sve ostale spekulacije padaju u vodu. Jer, ne treba zaboraviti, i Juventus i Pjanić žele da nastave saradnju.

Foto: Action Images


tagovi

Miralem PjanićLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara