Kristof Galtije (Reuters)
Kristof Galtije (Reuters)

PSŽ krenuo po trenera koji mu je oteo titulu

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 11:42

Počeli pregovori sa Nicom oko Kristofa Galtijea

Maurisio Poketio i Pari Sen Žermen su pre tri dana dogovorili razlaz koji će šampiona Francuske koštati između 15.000.000 i 20.000.000 evra. Spekulisalo se nedavno da su Zinedin Zidan i PSŽ nikada bliži jedno drugom, ali istina je da je pik broj jedan da nasledi klupu od Argentinca čovek koji je Pari Sen Žeremnu prošle sezone ukrao titulu sa Lilom - Kristof Galtije.

Ugledni Ekip tvrdi da su već otpočeli pregovori sa Nicom oko eventualnog transfera stručnjaka čiji ugovor ističe na leto 2024. godine. Mnogi su treneri poslednjih par godina pali tokom misije da Parižanima donesu trofej lige šampiona, od Unaja Emerija, Tomasa Tuhela, zaključno sa Poketinom. Novi sportski direktor Luis Kampos veruje da je Galtje sa kojeg je doveo u Lil 2017. godine pravi čovek da na Park Prinčeva donese najiščekivaniji pehar.

Izabrane vesti

Galtje je u prethodnoj sezoni sa Nicom izborio petu poziciju, odnosno mesto u Ligi Konferencije. Da je imao bod više, Orlovi bi igrali Ligu Evrope, a četiri su im nedostajala za treće mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona. Takmičarske 2020/21 od Lila je napravio jedno od najboljih odbrana liga petice (23 primljena gola na 38 utakmica) i osvojio titulu šampiona Francuske sa 83 boda, jednim više od Pari Sen Žermena.

Stučnjak iz Marselja je trenersku karijeru počeo 2009. u Sent Etjenu koji je vodio punih osam godina, zatim je četiri sezone vodio Lil, da bi mu minula takmičarska godina bila prva na Alijanc Rivijeri.

Parižanima se žuri, pregovori su sve intenzivniji, a čeka se angažovanje novog trenera da bi se krenulo po svežu krv i nova pojačanja. Prema informacijama Radio Monte Carla, PSŽ bi mogao da pokvari posao Njukaslu i ukrade napadača Remsa Uga Ekitikea koji već ima načelni dogovor sa premijerligašem.




tagovi

Kristof GaltijePari Sen ŽermenNica

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara