El Šadaj Bištijabu i Ćavi Simons (©Reuters, AFP)
El Šadaj Bištijabu i Ćavi Simons (©Reuters, AFP)

PSŽ opet ne veruje svojoj deci: Odrao Lajpcig za tinejdžera, ali se obezbedio da mu se ne ponovi slučaj Enkunku

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.07.23. | 16:50

El Šadaj Bitšijabu već potpisao, uskoro stiže i Ćavi Simons

Kristofer Enkunku bio je pun pogodak. Lajpcig ga je doveo kao talentovanog, još nedokazanog igrača za 13.000.000 evra i četiri godine kasnije ga prodao za četiri puta veći novac. Osladilo se Bikovima poslovanje sa Pari Sen Žermenom i zbog toga su odlučili da se ovog leta ponovo opklade na parisko dete.

El Šadaj Bitšijabu sedmo je pojačanje Lajpciga u aktuelnom prelaznom roku. Pari Sen Žermenu će pripasti 15.000.000 evra fiksno, ali svestan potencijala 18-godišnjeg štopera, obezbedio se francuski šampion sa 25 odsto novca od naredne prodaje, ali i sa još 5.000.000 koje bi mogao da inkasira na ime bonusa. Pride jeu dogovor ubacio i povratnu klauzulu, tvrdi Ekip. Za svaki slučaj, da mu se ne ponovo scenario Enkunku.   

Izabrane vesti

Ostaje da se vidi kakvu će ulogu Bitšijabu imati u sezoni pred nama. Potpisao je ugovor na pet godina, ali bi već ove Marko Roze mogao da ga baci u vatru, s obzirom na to da Lajpcig uveliko pregovara sa Mančester Sitijem oko prodaje Joška Gvardiola.

Bitšijabu je za prvi tim Parižana debitovao još pre dve sezone, ali je u prošloj dobio nešto značajniju ulogu odigravši zbirno 17 utakmica u svim takmičenjima. Ipak. dolaskom Milana Škrinjara i Lukasa Ernandeza postalo je jasno da će mu u predstojećoj takmičarskoj godini minutaža biti redukovana te je odlučio da pođe put Red Bul Arene, tamo gde mladi igrači zapravo dobijaju priliku da se dokažu.

Isti je slučaj i sa Ćavijem Simonsom. Mladi holandski vezista takođe će u narednoj sezoni nositi dres nemačkog kluba. Eksplodirao je prethodne sezone u PSV Ajndhovenu što je navelo čelnike Pari SenPDSŽ  Žermena da aktiviraju klauzulu i vrate ga za svega 6.000.000 evra. Ipak, kako nije dobio garanciju iz kluba da će Nejmar ili Kilijan Embape napustiti klub, Simons je odlučio da iduću sezonu provede na pozajmici u Lajpcigu, koji neće imati pravo otkupa narednog leta.

Bikovi su ozbiljno pristupili aktuelnog prelaznom roku. Pre Bištijabua doveli su Fabija Karvalja, Leopolda Cingerlea, Nikolasa Zajvalda, Kristofa Baumgartnera, Benjamina Šeška i Loisa Opendu za zbirno 126.000.000 evra. No, i pored toga je u plusu budući da je prodao Dominika Soboslaja i Kristofera Enkunkua za ukupno 130.000.000 evra.


tagovi

El Šadaj BitšijabuRB LajpcigPari Sen ŽermenLetnji prelazni rok 2023Ćavi Simons

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara