Tomas Tuhel
Tomas Tuhel

PSŽ pronašao trenera - Tuhel šarmirao emira, ali da li će moći i Nejmara?

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.03.18. | 12:32

A čime je to nekadašnji trener Borusije impresionirao vlasnike Svetaca...

Arsenal je bio u prvom planu, Kiker retko greši. Ali desi se. Jeste bio u krugu kanidata da nasledi Arsena Vengera, ali to je navodno otpalo s obzirom da se još ne zna da li će londonski klub zaista i menjati višedecenijskog šefa struke. Pari Sen Žermen se sigurno rastaje sa Unajem Emerijem. I čini se da je već izabrao. Govorimo o Tomasu Tuhelu naravno.

Tu informaciju donose nam najpouzdaiji nemački i francuski mediji. Redom Bild, Ekip, Radio Monte Karlo, Parizjen. Problem je samo što se izveštaji ipak drastično razlikuju, pa je teško utvrditi šta se zapravo dešava.

Izabrane vesti

Recimo, Ekip je je objavio “samo” da je Tomas Tuhel prvi favorit, s tim da Sveci razmišljaju i o sadašnjem selektoru Nemačke Joahimu Levu. Parizjen pak navodi da je lično emir Katara Tamim bin Hamad Al Tani izabrao nekadašnjeg trenera Borusije. RMC ide još dalje i navodi da je načelno dogovoreno i da će ugovor biti potpisan na dve plus jednu sezonu.

Čime je to Tuhel kupio šeike? Tečnim poznavanjem francuskog jezika pod broj jedan. To je navodno oborilo sa nogu Al Tanija. Dalje, insistiranje na ultraofanzivnom stilu fudbala što je nešto čime nisu mogli da se pohvale ni čuveni Italijani Antonio Konte ili Masimilijano Algeri, pa ni Portugalci Andre Viljas Boas i Seržo Konseisao, koje je preporučivao sportski direktor PSŽ-a i što je možda bitnije njihov zemljak Antero Enrike.

Predsednik Naser Al Kelaifi - koji je inače bio za Alegrija - navodno je po nalogu sa vrha već počeo pregovore sa menadžerom Olafom Majnkingom, koji zanimljivo zastupa i razne pevačice, TV zvezde…

Šta brine Parižane? Prvo što Tuhel nije poslušnik. U Borusiji se žestoko sukobio sa sportskim direktorom Mihaelom Corkom, pa i glavnim skautom Svenom Mislintatom, koji je sada u Arsenalu. Dalje, nije previše trofejan trener - može da se podiči samo jednim Kupom Nemačke. Takođe, nije sporno da Tuhel ume sa mladima, ali je pitanje da li će moći da se izbori sa skupocenim megazvezdama PSŽ-a poput Nejmara? Recimo, igrači Bajerna su bili kategorički protivnici Tuhelovog dolaska u Minhen. Pre svih Mats Humels, koji je sa njim radio u Dortmundu. Tuhel je zahtevan trener. Insistira na strogim dijetama, potpunoj posvećenosti… Veliki asovi često nisu spremni toliko da žrtvuju privatni živog. Vole malo opuštenije trenere.

Što se tiče strogo fudbalskih kvaliteta, tu nema problema. Tuhel se ugleda na Pepa Gvardiolu, a Barselonin sistem je uvek bio tiha patnja šeika. Opšte je poznato da je veliki taktičar, da ume da tokom 90 minuta tri do četiri puta promeni sistem igre, ta ofanzivna orijentacija je bila možda i presudna, mada ne treba zaboraviti ni da je Tuhel u Borusiji osvajao u proseku 2,12 bodova po utakmici što je klupski rekord. 

Ali opet, da li će moći sa Nejmarom?

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tomas Tuhel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara