PSŽ se dogovorio sa Kanteom, ostaje “samo” da naprave mesto u budžetu i odobrovolje Čelsi

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.07.18. | 18:58

Formula za transfer je prilično komplikovana, ali ne i neizvodljiva

Pari Sen Žermen baš želi Ngoloa Kantea! Dnevni list Parizijen tvrdi da je Kante navodno postigao načelni dogovor sa Svecima, ali naravno ostaje da se vidi mogu li PSŽ i Čelsi da pronađu zajednički jezik oko obeštećenja. Kao jedan od Kanteovih glavnih motiva, pored činjenice da bi se vratio u rodni grad, stoji želja da igra u Ligi šampiona. Prošle sezone Čelsi je osvojio FA kup, ali je bio tek peti u Premijer ligi i nije izborio plasman u elitno evropsko takmičenje.

Francuski izvori tvrde da su se ljudi iz Kanteovog okruženja, uključujući i menaždere, sastali sa predstavnicima Pari Sen Žermena i postigli načelni dogovor o uslovima saradnje. Uprkos tome, bilo bi pogrešno reći da je u ovom trenutku transfer blizu realizacije.

Izabrane vesti

Čini se da će najveći problem biti finanijske prirode, jer Parižani u ovom trenutku nemaju dovoljno kapaciteta da finansiraju Kanteov transfer jer moraju da poštuju pravila koje nameća UEFA kroz Finansijski fer plej. Zbog kršenja istih već su bili kažnjeni.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Parizijen, Čelsi bi za Kantea tražio barem 110.000.000 evra na ime obeštećenja, a ne bi trebalo zaboraviti da se za ovog vezistu zanimaju i Barselona i Real Madrid.

E sad, veliki bogati klubovi ne bi bilo to što jesu da ne uspevaju da pronađu način da ipak finansiraju velike transfer pomoću različitih vratolomija. A to u konkretnom slučaju znači da PSŽ mora da proda recimo Gžegoža Krihovjaka, Gonsala Guedeša, Anhela di Mariju, Hesea i Alfonsa Areolu. Deluje da je na dugačkom štapu, ali ne treba zaboraviti da je pariski klub prošle sezone doveo i Nejmara i Kilijana Mbapea.

Kante je prošle sezone u dresu Čelsija odigrao 48 utakmica i postigao jedan gol, a bio je i jedan od ključnih igrača selekcije Francuske u pohodu na titulu svetskog šampiona. Londonski Plavci su ga u leto 2016. godine kupili od Lestera za 36.000.000 evra.

Foto: Action images


tagovi

Ngolo KanteLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara