Pucaj, Partizane!

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.08.18. | 10:53

Zdjelar i Zakarić najavljuju da će šutirati sa distance, a Šćekić se nada da će Mirkovićev tim stvoriti bar dve, tri šanse protiv Bešiktaša

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Turske)

Neporaženi. Sedam utakmica, pet pobeda i dva remija predstavljaju učinak Partizana u dosadašnjem toku kvalifikacija za Ligu Evrope. Za poštovanje. Za izraz neskrivenog optimizma na licima crno-belih fudbalera pred završnu bitku, vrednu plasmana u grupnu fazu.

Izabrane vesti

Ostao je jos samo Bešiktaš, pa da Kapali čaršijom, krene predstavnik Srbije pravo tamo gde je bio i lane.
"Bešiktaš ima loše rezultate, nije normalno za takav klub da gubi, naročito kod kuće. To nas neće zavarati, znamo s kim igramo i kome smo došli u goste. Turci su favoriti, imaju mnogo dobrih igrača, ali vidimo šansu. Znamo da nas očekuje paklena atmosfera i ne plašimo se je. Taman posla", samouvereno deluje Saša Zdjelar.

Vezista Partnog valjka svestan je da će sastav Šenola Guneša da bude još jači nego pre sedam dana.
"Pokazali smo u Beogradu da možemo da se nosimo s Bešiktašem. Nadigrali smo ga, pogotovo u drugom poluvremenu. Zašto ne bismo i sad?! Tačno, igraće Rajan Babel, velika pretnja, moraćemo na njega da obratimo posebnu pažnju. I Tolgaj Arslan je kvalitetan, Nemac, ne poseduje turski mentalitet, ne čudi što ga traže mnogi bundesligaši. Nije nezaustavljiv".

S obzirom da je domaćin prinudno promenio golmana, da će umesto povređenog kapitena Zengina braniti 20-godišnji Javakuran, možda koju sa distance opale gosti, da uzdrmaju temelje "Vodafon parka".
"Šutiraćemo, naravno! U Beogradu nisam imao sreće, uhvatio sam volej sa 16 metara, Pepe me je izblokirao. Voleo bih da sad budem uspešniji", dobro je raspoložen Saša Zdjelar.

Da bi šut iz dajine - ta kategorija koja polako iščezava iz modernog fudbala, jer svi nešto hoće da se ušetaju u gol - mogao da bude jedno od oružja čete Zorana Mirkovića potvrđuje krilni vezista Goran Zakarić. Pogotovo što je reprezentativac Bosne i Hercegovine dolaskom iz Željezničara nagovestio da mu je to jedan od aduta.
"Pucaćemo... Zengin je iskusan, daje ekipi dodatni kvalitetan. Imaće i mladi Javakuran motiv, ali... Bešiktaš je ozbiljna ekipa, s velikim imenima, međutim, ne pada nam na pamet da se predamo. U Beogradu smo pokazali da možemo da se nosimo barabar s njima, zato verujemo u prolaz", jedva čeka početak meča Zakarić koji će na poziciji desnog veznog odmeniti povređenog Marka Jankovića.

A ako ne proradi šut…
"Naša šansa mogla bi da bude iz kontri i polukontri, u prvom meču smo posle jedne postigli gol. Verujemo da možemo da ugrozimo domaćina i iz prekida", smatra Zakarić.

Da Partizan može do podviga, jednog od većih u modernoj eri, uveren je i poslednji novajlija Aleksandar Šćekić, koji je igrajući u dresu Genčlerbirligija lane već dao gol Bešiktašu.
"Moramo da budemo strpljivi, da čekamo šansu, sigurno ćemo ih imati. Bar dve ili tri. Gledao sam utakmice Bešiktaša i uverio se da prave velike greške. Nadam se da će tako biti i protiv nas. Čeka nas krcat stadion, ali trener Mirković je na nas preneo pozitivnu energiju i kad izađemo na teren svi se borimo kao lavovi", obećava crnogorski reprezentativac žestoke duele sa kolegama po boji dresova.

MOŽE I NA PENALE

Rezultat prvog meča (1:1) ostavlja sve mogućnosti otvorenim. Stidljivo crno-beli pominju i penale, jer su najveće uspehe od raspada SFRJ na međunarodnoj sceni pravili tako što su u gostima izbacili bolje od sebe, Njukasl 2003. i Anderleht 2010, udarcima sa 11 metara.
"Ne bih se ljutio da eliminišemo Turke i na penale, iako bih više voleo da plasman u grupu Lige Evrope obezbedimo za 90 minuta", kaže Saša Zdjelar.

Utakmica na Vodafon Parku počinje u 20 časova uz direktan prenos na Arena sportu 1 i Radio televiziji Srbije.


tagovi

Goran ZakarićSaša Zdjelar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara