Papu Gomez (©AFP)
Papu Gomez (©AFP)

Pukla svlačionica Atalante: Sukob sa Gasperinijem tera Papua Gomeza već u januaru

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.12.20. | 11:53

Vrebaju Lacio, Milan, PSŽ…

Godinama već omiljeni klub fudbalskih romantika, klub koji bez preterano investicija uspeva da zaprži čorbu i najbogatijima. Klub koji nam je dao Papua Gomeza i Josipa Iličića, majstore starog kova koji su tek u Bergamu pokazali koliko zaista mogu. I klub koji je na zdrave osnove postavio Đan Pjero Gasperini. Međutim, izgleda da idila u Atalanti nije mogla večno da traje. Svlačionica je pukla i čini se da je kapiten Gomez na izlaznim vratima.

Šuška se već neko vreme. Isprva su sva trojica gorepomenutih bila umešana u spekulacije, mada su i sam Iličić i Gasperini demantovali da je Slovenac deo problema. Ali sve je više izveštaja koji pišu o nategnutim odnosima Gomeza i Gasperinija. Navodno je bilo i oštrog sukoba na poluvremenu utakmice sa Midtjilandom kada je Gasperini rešio da iz igre izvede Gomeza. Protiv Fjorentine Argentinac nije ni ulazio na teren.

Izabrane vesti

Dobro obavešteni Đanluka di Marcio je otvoreno objavio da su odnosi dvojice najbitnijih ljudi u svlačionici toliko loši da su prešli granicu pomirenja i da bi sve to moglo da rezultira januarskom prodajom Gomeza. Lokalni L’Eko di Bergamo je izvestio da je Gasperini čak pred upravu postavio ultimatum: ili on ili ja!

Ni Gomez nije doprineo smanjenju tenzija. Danas je na društvenim mrežama poslao poruku navijačima koja se može protumačiti i kao oproštajna.

Dragi navijači, pišem vam ovde jer nemam druga sredstva da se branim i da vam se obratim. Samo želim da vam kažem, kada odem, saznaćete istinu o svemu. Dobro me poznajete. Znate ko sam. Voli vas vaš kapiten”, napisao je Gomez.

Đan Pjero Gasperini (©Reuters)Đan Pjero Gasperini (©Reuters)

Sam Gasperini je posle meča sa Fjorentinom bio nešto rečitiji.

Igrali smo devet utakmica u Seriji A, šest u Ligi šampiona, mislim da je Gomez jedini igrao u svima. Sa ovim novim sistemom smo ipak bili čvršći, pa sada isprobavamo i druge mogućnosti. Smatram da je apsolutno neophodno da se menjamo i evoluiramo. Znam to jer sam se u većini klubova dugo zadržavao, pet godina je mnogo vremena za trenera i neophodno je da napredujemo”, rekao je Gasperini koji je umesto sistema 3-4-1-2 počeo da eksperimentiše sa formacijom 3-4-2-1 koja suštinski izbacuje Gomeza iz jednačine.

Konkretno pitanje, da li Gomez ide u januaru.

Ne radi se o tome. Klub mora da izabere, da postavi ciljeve za tim i trenera. Ne govorimo samo o rezultatima, već i ponašanju i pristupu utakmicama. Moramo da brinemo o budućnosti kako ne bismo krenuli u rikverc. Ako trener nije sinhronizovan sa Upravom onda postaje problem”.

Opet na Papua, šta ćemo s njim?

Gomez je u ovih pet godina bio naš najvažniji igrač, rekao sam to više puta, jedva da je nekad bio van tima. Međutim, u nekim situacijama… Papuova uloga je postala opterećujuća za tim. I protivnici se menjaju, naučili su kako da nas neutrališu. I zbog svega toga, potrebno nam je poverenje i da jedni druge saslušamo”.

Niko još ne zna gde bi Papu Gomez mogao, ali već se spekuliše da bi ga doveli Milan i Lacio da odmene Hakana Čalganoglua, odnosno Luisa Alberta. Šuška se da bi mogao da u napad krene i Pari Sen Žermen, dok bi klubovi iz Katara i Kine nudili bogatstvo.

Gomezova plata u Bergamu iznosi 2.000.000 evra neto, obeštećenje ne bi iznosilo više od 10.000.000 evra s obzirom na to da su Papuu već 33 godine.



tagovi

Zimski prelazni rok 2021Alehandro Gomez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara