(©Reuters)
(©Reuters)

Pukla tikva u Sevilji, Isko pred odlaskom posle samo šest meseci

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.12.22. | 14:05

Posvađao se sa direktorom Monćijem

Umesto Lige šampiona ili makar tradicionalnog nastupa u Ligi Evrope, Sevilju će čekati u drugom delu sezone borba za – opstanak.

Klub sa Sančez Pishuan stadiona ima neverovatno lošu sezonu, pauzu pred Mundijal dočekao je na 18. mestu tabele, prvom ispod crte. Da je tu bio kraj prvenstva, Sevilja bi naredne sezone igrala u drugoj ligi.

Izabrane vesti

Negde je moralo da pukne u klubu od tolike tenzije, a eksplodiralo je na relaciji sportski direktor – prva zvezda tima. Kako pišu španski mediji, zavarničilo je na sastanku između Ramona Monćija i Iska Alarkona i otišlo se toliko daleko da su velike šanse da vezista, koji je letos došao u klub kao ogromno pojačanje, već u januaru ode iz Sevilje.

Isko je doveden kao čovek koji bi trebalo da pogura crveno-bele do Lige šampiona, a umesto toga nije dao očekivani doprinos: na 19 utakmica na svim frontovima postigao je samo jedan gol, dok je za tri asistirao. Uz to, procena čelnika kluba je da se nekadašnji vezista Reala ne zalaže dovoljno, da se ponaša kao da mu je borba za spas kluba ispod renomea, pa ni on, a ni Sevilja, ne bi imali ništa protiv da se raziđu posle samo šest meseci.

Sve je počelo da puca kada je otišao trener Đulen Lopetegi, jer je on bio taj, a ne direktor Monći, koji je insistirao na Iskovom dovođenju. Kada je šef struke otišao, igraču je opala motivacija za nastupe u dresu Sevilje, što je direktor dočekao da pripremi teren za prekid saradnje i za dovođenje igrača koji su po njegovoj volji.

S obzirom na to da je u međuvremenu Lopetegi postao menadžer Vulverhemptona, ne bi bilo iznenađenje da u januaru Isko obuče dres Vukova, pogotovo što je Žorž Mendes, portugalski Superagent, doveo Španca u Sevilju, a ujedno je maltene čovek koji “hrani” engleski klub igračima iz njegove menadžerske kuće.


tagovi

SeviljaIsko AlarkonRamon MonćiPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara