Mojze Ken (©Reuters)
Mojze Ken (©Reuters)

Pumpanje cene ili realnost modernog fudbala: Everton traži PSŽ-u 80.000.000 evra za Kena

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.02.21. | 20:26

Teško da će Sveci pristati na ovakvu cenu

Odlazak u Pari Sen Žermen prošlog oktobra trebalo je da posluži Mojzeu Kenu da vrati poljuljano samopouzdanje posle slabih igara u Premijer ligi, a ono što mladi italijanski centarfor prolazi u Parizu je prava fudbalska revolucija.

Možda nije (još) kalibar za Premijer ligu, ali Ken igra fudbal života na Parku prinčeva. Sa 16 golova u svim takmičenjima, od toga jedan Barseloni na otvaranju osmine finala Lige šampiona, Ken se profilisao među najboljim strelcima Pari Sen Žermena ove sezone, iako se zvanično vodi kao rezervista Mauru Ikardiju. Ovakav rasplet su u Evertonu dočekali s velikim osmehom na licu jer će na leto pokušati da unovče njegove dobre igre, svesni da je takav rasplet možda i najbolji za klub i 20-godišnjeg napadača.

Izabrane vesti

Prema informacijama italijanskog transfer gurua Fabricija Romana, Everton planira da traži čak 80.000.000 evra od Pari Sen Žermena za Kena što je u startu suma na koju teško da će Sveci pristati. Ne samo što bi to bila treća najviše izdvojena suma novca za jednog igrača posle Nejmara (222.000.000 evra) i Kilijana Mbapea (180.000.000 evra), već bi transfer ove vrednosti zatvorio francuskom klubu vrata za mnogo bitnije poslove a oni se odnose na pojačanja u odbrani i veznom redu.

LIGA 1: (1,70) PSŽ (4,00) Monako (4,70)

Ni Everton ne želi da pretrpava napadačku liniju posle eksplozije Dominika Kalvert Luina i dolaska Džošue Kinga. Kalvert Luin je pre svega domaći proizvod koji se u engleskom fudbalu i te kako ceni, tako da niko drugi neće moći da ima prednost ispred njega ako mladi centarfor nastavi da pruža ovako dobre partije u dresu Karamela.

Rešenje za Kena mogao bi da bude povratak u Juventus. On je u razgovoru za italijanske medije posle ubedljivog trijumfa nad Barselonom u Kataloniji izjavio da mu je Stara dama i dalje u srcu i da ima posebno mesto. Juventus se muči s napadačima, ovog januara se nije pronašla zamena za Alvara Moratu, a to će biti jedan od prioriteta torinskog kluba posle muka sa realizacijom kada na terenu nema Kristijana Ronalda. Juventus se i prošlog leta dovodio u vezu sa svojim detetom kojeg je prodao za 27.500.000 evra u avgustu 2019, ali se transfer nije dogodio. Cena bi sada mogla da bude bude znatno viša, pogotovo ako Ken nastavi da igra na ovom nivou...



tagovi

Mojze Kenletnji prelazni rok 2021Pari Sen ŽermenEverton

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara