Pustite, šefe, ja ću

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.08.19. | 09:38

Kako je Zvezda zahvaljujući neustrašivom Radovanu Pankovu dobila psihološku bitku na penal ruletu

Završena je deseta serija penala, čeka se početak drugog kruga i da Marko Marin krene ka golu Kopenhagena, kako bi započeo novi krug izvođača najstrože kazne. Ipak, dok je trajala kratka pauza iz grupe Zvezdinih igrača probio se glas: "Pustite, šefe, ja ću".

Hladan kao špricer, sa pulsom 120, kao kod tek nešto intenzivnijeg treninga, Radovan Pankov je odlučio da drugi put preuzme odgovornost na ruletu. Usledili su sigurni koraci ka golu na kojem je stajao Gritebust, kratak utabavanje mesta na kojem je nekada stajala bela tačka, a onda dok je strepnja navijača srpskog šampiona dostizala vrhunac - usledio je snažan udarac po sredini gola.

Izabrane vesti

Pankov: Mogao sam i svih 11 da šutnem

Pankovu, kao kod provog penala nije smetao ni busen, niti potpuno razrovarena zemlja sa koje su se izvodili udarci. Golman Kopenhagena nije imao nikakve šanse!

Crvena zvezda je tada zahvaljujući hladnokrvnom Novosađinu i definitivno dobila psihološku bitku sa protivnikom. Pritisak je tada prešao na Jonasa Vinda. Momku koji je hladkrvno pogodio na stadionu Rajko Mitić, a potom bio siguran i u prvom krugu penala, konačno su zadrhtale noge, što je iskoristio besprekorno koncentrisani Milan Borjan i odveo Crvenu zvezdu u novu evropsku jesen.

Potez Radovana Pankova bio je presudan u penal seriji, ali verovatno i ključan kada je samopouzdanje ove ekipe Vladana Milojevića u pitanju. Aktuelni sastav Crvene zvezde tražio je sebe tokom čitavog leta, nije blistao ni protiv Kopenhagena, ali je kao objektivno kvalitetniji tim prošao dalje. Slede okršaji sa prvakom Švajcarske Jang Bojsom, u koji bi crveno-beli trebalo da uđu bez ikakvog rasterećenja i probaju drugi put uzastopno da se domognu grupne faze Lige šampiona.

Foto: FK Crvena zvezda


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara