Putuj Isko! I povedi Marsela...

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.01.19. | 13:33

Sva je prilika da se Real polako odriče i iskusnog levog beka...

Prošle godine nosioci igre, kičma Reala uz Kristijana Ronalda, Modrića i Krosa, ove godine potpuno skrajnuti. Santijago Solari baš ima cojones, što bi Španci rekli.

Ako je neke dileme i bilo, posle sinoćnjeg meča u Sevilji protiv Betisa više nema ni najmanje - Isko nije ni na kraj pameti novog trenera i slobodno može da traži novi klkub. U današnjoj kolumni Marke čak mu se savetuje da što pre ode. I to je pravi savet. Jer ako igrač njegovog kalibra ne može ni sa klupe uđe u situaciji kada je povređeno sedam igrača, onda tu više nema šta mnogo da se kaže. Jedan od najboljih vezista današnjice nije po ukusu Santijaga Solarija i njegovo vreme na Bernabeuu je isteklo. 

Izabrane vesti

Boljeg dokaza od onog sinoć protiv Betisa sigurno neće naći, ali tu su svakako i brojke. Pod Solarijem španski reprezentativac odigrao je ove sezone svega 410 minuta. A to nije ni pet punih utakmica... Protiv Betisa je pre Iska starter bio 20-godišnji Fede Valverde, a u nastavku su šansu - takođe pre Iska - dobili mlađani Kristo iz Kastilje i najnovije pojačanje Brahim Dijaz.   

Kristalno jasno, Isku je upućena indirektna poruka koja će osvanuti danas na stranicama Marke kroz pomenutu kolumnu: Idi iz Reala! 

Ali ako neko ne treba da bude zabrinut za budućnost, onda je to Isko Alkorkon. Momak kome je tek 26 godina u naponu je snage, a ponude stižu sa svih strana otkako se raščulo za njegov sukob sa trenerom. Ako je do pravog sukobe uopšte i došlo. Kapiten Serhio Ramos samo je jednom prilikom kazao "da je njihov odnos komplikovan"... U redu već danima stoje Juventus, Čelsi, Bajern, Mančester Siti...

Odluku bi uskoro trebalo očekivati.  

I dok Iskov status i eventualni odlazak iz Madrida ne predstavljaju iznenađenje posle svega, izostavljanje iz tima Brazilca Marsela za sinoćnu utamicu sa Betisom podgreva priče da je Solari "udario" na još jednog od Zidanovih stubova. Marselo je doputovao u Sevilju, međutim i on je poput Iska presedeosvih 90 minuta na klupi. I sve to u situaciji kada je Santijago Solari promenio formaciju, zaigrao 3-5-2, praktično nacrtanu za Marsela, gde bi ovaj igrao visoko i ne bi imao mnogo obaveza u defanzivi, gde je, ruku na srce, poslednjih medelja dosta grešio. 

O mogućem razlazu sa nekada najboljim levim bekom sveta govori se još od letos, otkako je Ronaldo otišao u Juventus. Bilo je najava da bi i on mogao da krene istim putem, ali na kraju je ostao. Sada deluje kao pogrešna odluka za obe strane. Marselo je bio krivac za mnoge bitne golove, kao na primer protiv Atletika u Superkupu Evrope, a onda i u duelima sa Viljarealom, Sosijedadom... Skupo je to koštalo Madriđane. Prekaljenom beku defanziva nikada i nije bila jača strana, međutim on ove sezone ne pravi razliku na protivničkoj polovini, a kada je tako - čemu Marselo u tmu?!

Očito da tako rezonuje i Solari pa je sinoć od prvog minuta na teren poslao mladog Regilona. Čak ni kada ga je izvodio Marselo mu nije bio opcija B. Ušao je Sebaljos i rešio utakmicu. Tako da...teško da će sada neko imati šta da zameri treneru. Podsetimo, Brazilca nije bilo u timu u sudaru sa Leganesom. Marka tvrdi da je Solari možda hteo da ga zaštiti od zvižduka navijača, jer isti su krenuli na meču protiv Sosijedada gde je Marselo bio zaista loš. I zamenjen u 77. minutu. 

Nije isključeno da na naplatu polako dolaze i izjave Brazilca od pre nekoliko meseci, te i one utiču na njegov status. Sećate se kako je komentarisao klupsku politiku i prodaju Ronalda ocenio velikom greškom, a u trenutku dovođenja Tiba Kurtoe pružio podršku Kejloru Navasu?

Da li je Real posle svega odlučio da definitivno precrta i Marsela?

Jedno je sigurno - Juve čeka kao zapeta puška. A i njegov prijatelj Ronaldo

Foto: Reuters


tagovi

MarseloIsko Alarkon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara