Viktor Osimen (Reuters)
Viktor Osimen (Reuters)

Račić razbesneo Osimena, Sasuolu je pod hitno potreban spasilac

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.02.24. | 19:53

Napoli produbio agoniju Neroverda

Sasuolo je prethodnih sezona bio jedan od najstabilnijih italijanskih klubova i sinonim zlatne sredine. Organizaciono i finansijski zdrav klub koji je pravio igrače, rezultate, dobar fudbal i lepo zarađivao.

Ali ove sezone su se neki čudni košmari uvukli u svlačionicu Neroverda i sve bi moglo da se završi katastrofalno. Klub sa Mapei stadiona je danas doživeo novi debakl, na svom terenu je pregažen od strane Napolija (1:6) i ozbiljno mu preti ispadanje u drugu ligu. Na poslednjih sedam mečeva, Sasuolo je osvojio samo bod!

Izabrane vesti

Viktor Osimen se raspucao posle Kupa afričkih nacija i danas je sa tri gola demolirao Sasuolo. Afrikanac posle kontinentalnog takmičenja igra kao preporođen i mogao bi da pokrene Napoli ka Evropi. Drugi put u karijeri je dao het-trik protiv Sasuola.

Posle smene trenera Alesija Dionizija, Sasuolo je večeras kao privremeno rešenje vodio Emilijano Biđika, promešao karte, dao šansu Urošu Račiču od starta (tek treći put ove sezone) i delovalo je da ga je sreća pogledala. Upravo je srpski vezista nakon 17 minuta igre postigao sjajan gol udarcem sa 20 metara i doveo Neroverde u vođstvo. Delovalo je da će šok-terapija dati rezultat ali se odbrana opet pokazala kao rak-rana tima iz Emilije Romanje. Samo je Frozinone ove sezone primio više golova od Sasuola u Seriji A.

Kanonadu je neočekivano započeo štoper Rahmani u 29. minutu a golu je prethodila fantastična asistencija Zambo Angize. A onda je na scenu stupio Viktor Osimen i izrešetao mrežu Andree Konsiljija. Do poluvremena je dva puta pogodio na asistencije Politana, a na početku drugog dela igre i treći put posle proigravanja Kavarchelije. Potom je istom merom uzvratio Gruzinu na asistenciju, da bi Kvarachelija sjajno veče zaokružio i drugim golom u 75. minutu.

Podsetili su Osimen i Kvacrhelija večeras na prethodnu sezonu kada su žarili i palili ligom i protutnjali do sa Napolitancima do skudeta. Upravo je njihov pad forme u prvom delu ove sezone bio najveći razlog slabih rezultata Napolija ali izgleda da se kockice kod novog trenera Kalcone polako slažu i da bi Napoli opet mogao da se bori za Evropu, a možda i Ligu šampiona.

Što se Sasuola tiče, on se nije nalazio u ovakvoj situaciji otkako je pre 11 godina zaigrao u Seriji A. Iako ekipa ima kvalitet makar za sredinu tabele, neki strah se uvukao u igrače a povreda kapitena Berardija je ogolila koliko im fali lider. Odluka da probaju sa rešenjem iz kuće i imenuju Biđiku na mesto trenera umesto Dionizija je u skladu sa klupskom politikom davanja šanse mladim ljudima ali čini se da ekipi sada treba nešto drugo. Sasuolo mnogo rizikuje sa trenerom početnikom i sve bi moglo da se završi fatalno. Klub bi morao da potraži neko iskusnije i konkretnije rešenje među trenerima koji znaju sve zamke i krivine borbe za opstanak.

SERIJA A – ODLOŽENI MEČEVI 21. KOLO

Sreda

Sasuolo - Napoli 1:6 (1:3)

/Račić 17 - Rahmani 29, Osimen 31, 41, 47, Kvarachelija 51, 75/

20.45: (1,65) Inter (4,00) Atalanta (6,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Viktor OsimenHviča KvarachelijaUroš Račić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara