Žarko Lazetić i Luka Ilić (© Star sport)
Žarko Lazetić i Luka Ilić (© Star sport)

Radin i Cvetinović top pojačanja za TSC: Raznovrsni smo u napadu, sad nam je bolja igra iza lopte

Vreme čitanja: 4min | pon. 30.01.23. | 13:24

Žarko Lazetić analizirao pripremni period u Antaliji

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Vratilii su se u Bačku Topolu fudbaleri TSC-a posle dvonedeljne ekskurzije u Antaliji. Posle mnogo rada i šest kontrolnih utakmica ekipa je spremna za nastavak prvenstva. Sledi težak izazov, jer teži da ostane na poziciji gde se nalazi trenutno i obezbede izlazak u Evropu narednog leta.

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba, Žarko Lazetić ne krije zadovoljstvo što su pre svega ispunjeni zadaci koji su postavljeni pred tim. Bitan faktor su i raspoloženje igrača i dobra atmosfera, a gotovo identična ekipa je već dugo na okupu.

“Neprocenjivo je da su nam ovo bile treće zajedničke pripreme, što je privilegija. Dobro smo ih iskoristili, kontinuitet će nam biti velika snaga. Protekle su odlično, kao i prethodna dva puta, ne mogu da kažem frazu nikad bolje ili ne znam ni ja šta, ali je činjenica da imamo dobru radnu atmosferu, izvanredan ambijent, jasna pravila ponašanja i principe koje treniramo. Sa te strane, nema problema, ekipu smo selektirali tako i momcima sam zahvalio baš pre utakmice sa Šturmom na izuzetnom ponašanju i odnosu prema radu, tako da je taj osnovni preduslov ispunjen” navodi mladi trener za Mozzart Sport.

Pripreme su odličan način da se unapredi fizička sprema igrača, ali i igra ekipe. Fudbal je aktivan i nepredvidiv proces u kojem se uvek pojave novi faktori. Trojica novih fudbalera u redovima Topolčana su, takođe, prošla kompletan proces i konkurišu za tim koji će nastaviti borbu u Mozzart Bet Superligi. Lazetić tokom priprema nije kalkulisao, ekipa je igrala u prepoznatljivoj formaciji a veću minutažu su dobijali fudbaleri koji i inače igraju u prvenstvu.

“Pokušali smo pripreme da iskoristimo da unapredimo igru, kreiramo ambijent, da grupa prihvati novajlije, želeći da iz dana u dan treniramo kvalitetno i kroz utakmice napredujemo. Usput, da se fizički spremimo, ali je moj stav ako ekipa veruje u ideju, ako si kompaktan i znaš šta radiš, deluješ spremno, obrnuto odmah se priča o nespremnosti. Koliko smo uspeli, pokazaće sezona, videćemo u maju kad se budu svodili računi”.

TSC je pred polazak u Antaliju odigrao mečeve sa Spartakom i Voždovcem, dok su rivali u Turskoj bili ruski Ahmat, mađarski Debrecen, Partizan i austrijski Šturm. Tri remija i pobeda svakako su znak zrelosti tima koji cilja kontinentalno takmičenje. Prikazana igra je takođe nešto čime je zadovoljan kompletan stručni štab.

“Utakmice su bile odlične, jake, evropske. Ofanzivno uvek ima mnogo prostora za napredak, mada smo davali golove iz “pune” igre, tranzicije, probojima po boku i centrali, tako da je to odlično. Igra iza lopte nam je bila problem u prvom delu, sada je bolja. Defanzivno, uvek može da bude bolji pritisak na nosioca, ali svima smo izlazili visoko, pritiskali i momcima kapa dole za istrajnost. Pobeđivali smo, igrali nerešeno, izgubili, vraćali se iz minusa, tako da me raduje da smo imali razna iskustva u pripremnom periodu, koja bi mogla da nam koriste u takmičenju. To su samo pripreme, znamo da ove utakmice ovde posebno na početku i one u Turskoj nemaju veze jedne sa drugima, po mnogim aspektima pa smo se tako i spremali, a i tek ćemo”.

Sa Nemanjom Petrovićem i Goranom Antonićem (© Star sport)Sa Nemanjom Petrovićem i Goranom Antonićem (© Star sport)

Neće previše odmarati fudbaleri tima iz Bačke Topole, u sredu ih čeka nova kontrolna utakmica pred gostovanje Novom Pazaru u prvenstvu. Pripreme su zbog povreda propustili Špalek i Stonojev, Mirčevski i Milosavljević su se povredili usput, dok su Luka Ilić, Nemanja Petrović i Nemanja Stojić bili odsutni zbog obaveza u reprezentaciji.

“Zakazali smo za sredu utakmicu protiv Grafičara, da imamo još malo minuta obzirom da igramo tek u nedelju, a najbitinije je da se Mirčevski i Milosavljević vrate iz povreda a reprezentativci vrate u naš ritam i zahteve u igri. Rezime celokupnog stručnog štaba je da imamo puno prostora za napredak, to nas sve raduje, ali i inspiriše i pokreće”.

Milan Radin je pojačao vezni red, Dušan Cvetinović odbranu, a Adrian Seke napad. Sva trojica su igrala tokom pripremnog perioda, prva dvojica sa zapaženijom ulogom. Radin je došao kao slobodan igrač iz Gruzije, Cvetinović je plaćen Radničkom iz Kragujevca, dok je Seke stigao na pozajmicu iz mađarskog Diošđera.

“Pojačanjima je trebalo vremena da se naviknu na tim, kao i grupa na njih. Na poslednje dve utakmice su Radin i Cvetinović nagovestili svoje uloge i kvalitete. Adrian Seke je pauzirao, kasnije se priključio, ali je sve bolji. Najbitnije je da su odlični momci, daju maksimum svakodnevno, a imaju podršku i vreme da sa prilagode i budu najbolji što mogu”.

Nije bilo odlazaka iz TSC-a ove zime a najviše se pisalo o Stojiću i Đakovcu, koje je tražio Partizan. Obojica su želela da ostanu u Bačkoj Topoli, što je po mnogima pozitivan znak za klub. Sveža je vest da Petar Ratkov postaje novi igrač Parme.

“Važna je poruka koju je klub poslao odolevanjem konkretnim ponudama i interesovanjima za naše najbolje igrače, odnosno one koji su skrenuli pažnju u prvom delu svojim igrama ali i našim ukupnim rezultatom. To je veliko priznanje, ali i obaveza kako igračima tako i svima nama da se poboljšavamo i nastavimo da budemo posvećeni, da je to jedini put do timskog pa samim tim i individualnih priznanja”, navodi Žarko Lazetić.




tagovi

Milan RadinDušan CvetinovićŽarko LazetićTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara