Sava Petrov   (©Starsport)
Sava Petrov (©Starsport)

Radnički „bez veze“ u Lučanima – svi Sivićevi rebusi

Vreme čitanja: 4min | sub. 06.08.22. | 11:36

Uoči gostovanja ekipi Mladosti, trener Nišlija prinuđen da promeni kompletan srednji red, a veliku glavobolju mu zadaje i pitanje bonusa

Jedan problem rešiš, pojavi se drugi. Rebusa koliko hoćeš za stručni štab Radničkog, koji je u prve tri prvenstvene utakmice u Mozzart Bet Superligi već iskoristio rekordna 23 fudbalera!

Taj podatak, doduše, istrgnut je iz konteksta, jer su, primera radi, dvojica omladinaca dobila šansu u finišu meča sa TSC-om, kada je rezultatski sve bilo rešeno, baš zato – da steknu prvo superligaško iskustvo i osete da se na njih računa u budućnosti, ali svakako može da ilustruje koliko se luta u kristalisanju najjače postave, što zbog grešaka i loše forme pojedinaca, a još više zbog velikog broja povreda i sličnih malera u timu.

Izabrane vesti

I sada, kada bi, sa samo jednim bodom na saldu posle tri kola, ali već preturenim preko glave sudarima sa beogradskim večitim rivalima, bar u jednom delu preboljenom eliminacijom iz Evrope i celom sedmicom kvalitetnog rada iza sebe, Radnički u Lučanima trebalo da se vrati na pobednički kolosek, kadrovskih problema je, čini se, nikad više!

Kako su samo navijači Radničkog zadovoljno trljali ruke pred početak sezone, uz saznanje da bi trio u veznom redu, (čitaj: srce ekipe), trebalo da čine Aleksandar Pejović, Saša Marjanović i Lazar Arsić. Pa tu je sve prštalo od kreativnosti. A večeras protiv Mladosti, nijedan od njih nije na raspolaganju treneru Siviću. Marjanović je već neko vreme povređen, Pejović suspendovan za ovaj meč zbog crvenog kartona u prošlom kolu, a Arsić više nije deo tima, jer mu je tokom minule nedelje saopšteno da trener na njega više ne računa, zbog razočaravajućih partija na početku sezone.

Povratnik u tim Bazile Jamkam proletos je pružao zapažene partije i kao zadnji vezni, ali čini se da je trenutno potrebniji kao štoper, da proba da stabilizuje poslednju liniju tima, toliko ranjivu u dosadašnjem delu sezone da je Radnički primio 15 golova na pet utakmica! Najzad, poslednja, ali ne manja od prethodnih, Sivićeva dilema vezana je za pitanje bonus fudbalera.

Mnogi ne shvataju da kada se govori o nastalom hendikepu posle odlaska Stefana Mitrovića u Crvenu zvezdu, ne radi se tu samo o izrazitim kvalitetima mladog i, kako je krenuo u crveno-belom dresu, ne sumnjamo budućeg seniorskog reprezentativca Srbije, za koje su Nišlije ostale oslabljene. Reč je o tome da je u liku tog jednog obaveznog bonusa, Radnički imao komparativnu prednost u odnosu na rivale, jer je on bio najbolji u timu i pravio je ozbiljnu razliku. A sada je to najslabija karika i problem zbog koga trener mora da pravi kompromise – da bi, kao bonus, u špicu igrao Štulić, Petrov, koji je najproduktivniji upravo kao centralni napadač, pomera se na bok, pa onda svoju poziciju menja i Stefan Dimić i tako redom...

Mladi napadač pristigao prošle zime iz Partizana na Malti je postigao prvenac, ali je nakon toga pružio dva bleda izdanja, pa ostaje da se vidi da li će se Sivić odlučiti za neko drugo bonus rešenje. Nema on tu mnogo izbora, mogao bio da proba sa Stajićem na levom beku, pa da novajliju Stojanovića pomeri jednu liniju napred, ili da eventualno u vatru baci Ajdara, koji je igrao produžetke protiv Gzire, iznudio penal, ali, zanimljivo, baš kao ni Stajić, nije među pomenuta 23 fudbalera koje je trener koristio u prva tri kola. Nije isključena ni promena formacije, a u svakom slučaju, da bi sastavio tim za večerašnju utakmicu, Sivić će morati da bude i matematičar – da računa koliko gubi, a koliko dobija svakom od improvizacija na koje će biti prinuđen.

A Radnički čeka, tradicionalno, jedno od neugodnijih gostovanja. Od sezone 2014/15, od koje su i jedni i drugi u kontinuitetu članovi elitnog ranga, Mladost i Radnički su se u Lučanima sastali devet puta, Nišlije su slavile u samo dva navrata, a poslednja dva gostovanja završile su porazima uz ukupnu gol-razliku 6:1.

Poraz večeras (21.00), u petom kolu Mozzart Bet Superlige, značio bi „fenjer“ na tabeli za Nišlije, i zato on ne sme biti opcija, čak ni u ovako teškom kadrovskom i pshološkom momentu za ekipu.

MOZZART BET SUPERLIGA, 5. KOLO

Petak

Voždovac - Radnički Kragujevac 1:0 (0:0)

/Vujnović 90/

Subota

18.55: (1,62) TSC (3,80) Novi Pazar (5,80)

21.00: (2,35) Mladost Lučani (3,10) Radnički Niš (3,25)

Nedelja

18.55: (2,00) Radnik (3,40) Kolubara (3,90)

21.00: (1,60) Čukarički (3,80) Spartak (6,00)

Odloženo

Vojvodina - Crvena zvezda

Partizan - Napredak



tagovi

Tomislav SivićRadnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara