Radnički krpi tim za Zvezdu

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.03.24. | 14:34

Ogromni kadrovski problemi na Čairu - Mesarović i Ilić imaju kartone, Ado nema pravo nastupa po ugovoru, povređeni su Čolović, Stojanović, Frej, a suspendovan je i trener Vladimir Đorđević, koji je spremao ekipu za sredu

Dojučerašnji šef stručnog štaba Radničkog je Nikola Trajković. Budući će, kao što smo ranije danas objavili, biti Dejan Joksimović. Ekipu je za sutrašnju utakmicu protiv Crvene zvezde pripremao Vladimir Đorđević, a ispred klupe će tokom meča stajati Aleksandar Jovanović.

Ako ste se već “pogubili”, ništa čudno, ova zbrka dovoljno oslikava situaciju u kojoj niški klub dočekuje šestostrukog uzastopnog šampiona i svoj “streptomicin” u tom periodu. Statistika je poražavajuća, ali vrlo slikovita: od poslednje 21 međusobne utakmice, Radnički je izgubio 20, uz samo jedan remi i ukupnu gol-razliku 8:55.

Izabrane vesti

Sada, nakon dva uzastopna poraza od timova slabije plasiranih na tabeli, sa ekipom izranjavanom povredama i kartonima, teško je u Nišu pronaći ljubitelja fudbala koji je optimista uoči sutrašnjeg dolaska crveno-belih na Čair.

"Relano, bilo je jako teško pripremati ekipu za sutrašnju utakmicu posle svega što smo doživeli prethodnih dana. Ostali smo bez šefa stručnog štaba Nikole Trajkovića. Da stvar bude gora, i Dušan Đokić i ja smo na utakmici protiv Železničara dobili crvene kartone – ni danas nam nije jasno zbog čega. Kartonima su za naredni meč eliminisani još neki naši igrači, neki su se požalili na sitnije povrede, tako da ćemo biti na mukama da sastavimo tim za sutra", istakao je na pres konferenciji na Čairu Vladimir Đorđević, dugogodišnji član stručnog štaba Radničkog.

Đorđević je, zanimljivo, Nišlije predvodio samo jednom u ulozi glavnog trenera, ali je to bila verovatno najvažnija utakmica Radničkog u poslednjoj deceniji – prošle sezone u revanšu baraža za opstanak, kada je Inđija pobeđena sa 3:0. Jedan je od mnogih u trenutnoj svlačinonici Reala sa Nišave koji ima istoriju u crveno-belom dresu - nosio ga je godinu i po dana, od januara 2007. do juna 2008.

Konkretno za sutrašnji meč, najteže će se sastaviti vezni red, jer su upravo Vanja Ilić i Aleksandar Mesarović dobili četvrti žuti karton u Pančevu, a Edmund Ado, kao pozajmljeni fudbaler Crvene zvezde, prema ugovoru nema pravo nastupa protiv matičnog kluba. I to nije sve…

"Na sitne povrede žalili su se posle Pančeva Petrović i Stajić, da ne pominjem Čolovića, Stojanovića, Freja, koji su već duže van stroja. Videćemo, najspremniji će izaći na teren, samo oni koji mogu da pruže i više od sto posto mogućnosti u datom trenutku. Momenat jeste delikatan, momcima je teško palo sve što se desilo prethodnih dana, ali ja sam pokušao da im objasnim kolika će pažnja javnosti sutra uveče biti usmerena ka njima. Tako je uvek kada ovde dolazi jedan od dva naša najveća kluba. Doći će mnogo navijača. Iako sam rođeni Nišlija, svestan sam da će oni doći pre svega zbog Crvene zvezde, a ne zbog nas, ali to sam pokušao da momcima nametnem kao dodatni motiv da se baš sutra pokažu. Nije trenutak za neke velike reči, ne možemo mi da pretimo Zvezdi, ali možemo da pružimo dostojan otpor i da se nadamo da to može biti dovoljno za pozitivan rezultat", dodao je Đorđević.

Utakmica na Čairu igra se u sredu od 19 časova (TV Arena premium 1), a posebno je zanimljiv odabir glavnog arbitra za ovaj meč. Marko Ivković sudio je i prošlosezonski duel ova dva tima na Čairu, koji je Crvena zvezda dobila (2:1) golom Aleksandra Pešića u sedmom minutu sudijske nadoknade, nakon što su Nišlije prethodno ostale sa devet igrača (crvene kartone dobili Kamerunci Jamkam i Etongu). Ivković je ove sezone sudio i utakmicu Radnički-Partizan (2:1) u Nišu...


tagovi

Nikola TrajkovićDejan Joksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara