Golman Javora: Vladan Đogatović
Golman Javora: Vladan Đogatović

Radnik na penale do osmine finala, u Ivanjici se orilo: “Lopovi, lopovi”

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.11.18. | 22:20

Kapiten Javora Josović promašio dva jedanaesterca, crveni karton za trenera Milovana Milovića...

I superligaš Radnik je izborio danas plasman u osminu finala Kupa Srbije pobedom nad Javorom u Ivanjici od 5:4 posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. U regularnom delu bilo je nerešeno 1:1, pa je odluka doneta sa bele tačke.  

Domaćini su prvi poveli, posle dubinske lopte u kazneni prostor Radnika, najbolje se snašao francuski internacionalac Amani Erve Baston i postigao efektan gol u 27. minutu. Javor je u 43. udvostručio prednost sa penala, precizan je bio Josović, ali je sudija na zaprepašćenje svih, poništio gol i ponovljeni udarac golman gostiju Lekić je odbranio.

Izabrane vesti

Posle odmora, na početku drugog poluvremena, stvorila se velika gužva u kaznenom prostoru Javora, a odbijena lopta od golmana Đogatovića došla je do Ristovića, koji je doneo izjednačenje u 46. minutu.

Buran je bio finiš na Stadionu kraj Moravice, a glavni sudija je još jednom iziritirao domaće navijače odlukom da isključi zbog protesta trenera Javora Milovana Milovića u 80. minutu. Bio je to povod da se sa tribina zaori: "Lopovi, lopovi", ali je meč nastavljen.

Pošto je posle 90 i kusur minuta igre ostalo 1:1, na red su došli jedanaesterci. Gosti su bili precizni prilikom svih pet udaraca s bele tačke, dok je golman Lekić opet odbranio penal kapitenu Javora Josoviću i odveo Radnik u narednu rundu kupa.

Surduličani su se tako pridružili Partizanu, Radničkom iz Niša, Spartaku, Vojvodini, Napretku i Mladosti iz Lučana u završnici najmasovnijeg takmičenja. Poslednji učesnik osmine finala Kupa Srbije biće poznat 21. novembra nakon okršaja između Crvene zvezde i TSK iz Bačke Topole. 

Foto: MN press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara