Radoman grmi: Perfidni Martins morao da isključi Zeku, čist penal nad Benom

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.08.19. | 09:30

Dragomir Tanović ima drugačije mišljenje

Dva dana posle duela između Crvene zvezde i Kopenhagana i dalje traju polemike zbog spornih situacija u finišu meča. Prvi se javio sudijski ekspert Dejan Nedić, rekavši u izjavi za RTS da je portugalski arbitar u dva navrata oštetio srpskog šampiona, te da je morao da dosudi penal nad Benom.

Još radikalniji u stavu je nekada najbolji ovdašnji arbitar, a zatim kontrolor u UEFA Miroslav Radoman. On je u izjavi za Večernje Novosti poručio da je Portugalac sudio vrlo tendenciozno i da je „uništio“ domaćina.

Izabrane vesti

Hronološki se Radoman bavio spornim situacijama, pa je istakao da je Portugalac morao da isključi vezistu Kopenhagena Zeku već u prvom poluvremenu.
„Deset godina sam bio kontrolor UEFA i zato mogu da zaključim da je Crvena zvezda oštećena kod svih spornih situacija. Prva zamerka je Martinsov neuravnotežen kriterijum kod dosuđivanja prekršaja. Ako kreno hronološki, sudija je morao da pokaže drugi žuti karton igraču Kopenhagena Zeki zbog nesmotrenog starta nad Ivanićem u finišu prvog poluvremena. Kod te situacije se pokazao da je perfidan, kada moram da upotrebim tu reč. Iako je bio blizu događaja nije ni dosudio faul, već je dozvolio da se igra nastavi. U podsvesti je znao da Zeka već ima karton“, rekao je Miroslav Radoman.

Zanimljivo je da, prema njegovom mišljenju, start Jovančića nije smeo da bude okarakterisan kao penal. Za Radomana je jedina ispravna odluka – žuti karton za napadača Kopenhagena.
„U sudijskoj terminologiji to je bio „iznuđeni kontakt“. Po položaju tela Španca Biele i njegovog teatralnog pada videla se i njegova očigledna namera da ide na Jovančića i isprovocira penal. I umesto da zbog toga igrač Kopenhagena dobije žuti karton, nagrađen je jedanestercem. Takođe, videlo se da glavni sudija nije odmah pokazao na belu tačku, već da je ovu odluku doneo posle signalizacije pomoćnika“.

Samo 120 minuta kasnije videli smo start Zeke nad Benom na drugoj strani.
„Prekršaj nad Benom je bio očigledan, to je takozvani bezobziran start. Zvezdin napadač je imao loptu na nozi, ali ga je start sa leđa sprečio kod šuta. Videla se noga u vazduhu igrača Kopenhaganea, daleko od lopte“, jasan je Radoman.

Sasvim drugačije viđenje dešavanjana Marakani ima bivši internacionalac, a sada zaposlenik Vojvodine, Dragomir Tanović. Prema njegovom mišljenju Portugalac je sudio perfektno.
„Start Jovančića kod penala je bio nesmotren, u domenu najmanje vidljivih. Nagazio je protivničko stopalo, što je prekršaj. Biel je mogao da se „isčupa“ jedino bacanjem preko Jovančića. Izgledalo je tetralno jedino nama. Ne i dobro postavljenom sudiji“, kratak je bio Tanković u izjavi za Sportski Žurnal.

KOMPANIJA MOZZART JE EKSKLUZIVNI BETING PARTNER CRVENE ZVEZDE

Zanimljivo je i kako je Tanović video situaciju kod pokušaja Bena.
„Lopta je došla ispred njega, protivnik u klizećem startu s nogom nadole. Nonšalantno je krenuo u šut, ne očekujući blok, istovremeno se pojavila Zekova noga. Nije iašao na igrača, već na loptu. Našla se tada između obojice, Ben se sapleo i pao“.Bio je to ispravan start“.

Portugalca je odbranio i kod prekršaja Zeke nad Ivanićem. „Stručno gledano Zeka jeste startovao na Ivanića, ali je pre kontakta povlačio nogu. Nije, dakle, imao nameru da povredi rivala. Nasuprot tome, nastavljanjem starta u zavisnosti gde bi pogodio Ivanića možda bi i dobio crveni. Ovako. Jeste bio prekršaj, ali ne i nesportski start“, dodao je Tanović.

(Foto Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara